Olimpinio švietimo forumas: visi skirtingi, bet stiprūs kartu

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) įgyvendina olimpinio švietimo programas ir projektus, skirtus olimpinių idėjų ir vertybių sklaidai Lietuvoje ir olimpinių vertybių puoselėjimui.

Ketvirtą kartą į Kauno „Žalgirio" areną buvo pakviesta per 400 dalyvių – Lietuvos darželių auklėtojai, kūno kultūros mokytojai, savivaldybių atstovai ir kiti kūno kultūros specialistai, kurie dalyvauja olimpiniame sąjūdyje ir švietime, dalyvavo Šių metų forume buvo kalbama apie sporto ir fizinio aktyvumo koncepciją įvairovei skatinti, sportą kaip priemonę įveikti skirtumus ir universalų būdą ugdyti jaunąją kartą. Buvo pateikti praktiniai pavyzdžiai, kaip sportas pasitarnauja bendrai veiklai įtraukiant žmones su negalia, suvienijant jaunus ir vyresnius, skirtingų tikėjimų ir odos spalvų, mergaites ir berniukus.

Olimpinio švietimo forume septyni pranešėjai iš Didžiosios Britanijos, Etiopijos, Prancūzijos ir Lietuvos dalinosi patirtimi, skatinančia atsikratyti stereotipų, į skirtumus pažvelgti kaip į vienijimo galimybę pasitelkus sportą. Pagrindinė renginio tema „Visi skirtingi, bet stiprūs kartu".

Forumo dalyvius sveikino Lietuvos olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė. „Visi esame labai skirtingi, bet tame ir glūdi mūsų stiprybė. Ačiū palaikantiems idėjas, ačiū dirbantiems išvien, ir ačiū, kad čia mūsų tiek daug", – atidarydama forumą kalbėjo LTOK prezidentė D. Gudzinevičiūtė.

Šiame forume dalyvavo Alytaus miesto 10-ies kūno kultūros ir sporto specialistų delegacija, vadovaujama Alytaus miesto savivaldybės administracijos Sporto ir rekreacijos skyriaus vedėjo Adomo Andrušaičio.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą