T. Pačėsas įvertino muštynes su Ballais: „Jauni, karšti vyrukai, bet svečius reikia mokėti priimti“

Antradienį Alytuje LaVaro Ballo įkurtos JBA lygos rinktinė viešėdama Lietuvoje sužaidė dar vienerias rungtynes. Šį kartą brolių Ballų – 19-mečio LiAngelo ir 17-mečio LaMelo – vedamai rinktinei iššūkį metė LKL lygoje rungtyniaujanti Alytaus „Dzūkijos“ komanda. Didžiąją mačo dalį pirmavę JBA krepšininkai vis dėl to rungtynių pabaigoje palūžo ir turėjo pripažinti alytiškių pranašumą 114:124. Tačiau daugiausiai po dvikovos pabaigos buvo aptarinėjamas trečiojo kėlinio incidentas, kuomet susimušė LaMelo Ballas ir „Dzūkijos“ krepšininkas Mindaugas Sušinskas.

Po muštynių teisėjai nusprendė pašalinti abu žaidėjus iš rungtynių. „Aš manau, kad tokių konfliktų neturėtų būti. Aišku, jaunimas nori pasirodyti, vyksta kova, bet reiktų kovoti garbingai. Jauni, karšti vyrukai, abi pusės temperamentingos, bet reikėtų valdyti savo emocijas. Nepateisinu tokių dalykų, svečius reikia priimti, džiaugtis, kad jie atvažiuoja. Juk jie skiria laiką ir pinigus, tam, jog atvažiuotų čia. Čia jau akmuo krenta į mūsų daržą. Gal kažkiek teisėjai nesuvaldė situacijos, rungtynėse buvo daug pražangų, vyko kieta kontaktinė kova“, – bendraudamas su lrytas.lt pasakojo buvęs krepšininkas Tomas Pačėsas, kuris antradienį gyvai stebėjo „Dzūkijos“ ir JBA lygos rinktinės rungtynes. „Gavau per veidą ir atsakiau tuo pačiu. LaMelo dažnai tai stumdavo į nugarą, tai ranka per veidą pataikydavo. Nuo to viskas ir prasidėjo“, – tv3.lt žurnalistui Mažvydui Laurinaičiui komentavo muštynėse dalyvavęs lietuvis.

T.Pačėsas vis dėl to pasidžiaugė tokiomis rungtynėmis Lietuvoje, kuriose žaidžiama su kitų šalių krepšininkais. „Meistriškumo kėlimo ir krepšinio populiarinimo prasme tai buvo naudingos rungtynės. Buvo žaidžiama su amerikiečių jaunimu, jie pasižymi atletiškumu, individualiu meistriškumu. Mūsų šalies krepšininkams tai buvo gera pamoka. Džiugu, kad ir Artūras Jomantas, grįžęs po traumos, gavo žaidimo laiko. Jauni, mažiau žaidimo laiko gaunantys „Dzūkijos“ krepšininkai gavo progą pasirodyti, o tokiais greičiais įdomu žaisti. Tokie renginiai yra sveikintini ir iš krepšinio pusės reikia juos palaikyti“, – dėstė T.Pačėsas. Buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas atskleidė, kad JBA lygos rinktinė įdomi ir turi kelis gerus krepšininkus: „Tikrai yra keli įdomūs žaidėjai, atletiški. Bus smalsu pažiūrėti kaip jiems seksis toliau ir susiklostys jų karjeros.“

T.Pačėsas įžvelgė ir apčiuopiamą tokių rungtynių naudą. „Buvo tikrai įdomu pamatyti kaip mūsų jaunieji krepšininkai atrodo prieš amerikiečių jaunimą. Pasikartosiu, vertinu pozityviai, kad yra tokia šeima, kur tėtis LaVaras rūpinasi savo atžalomis ir stengiasi visus tris sūnus nuvesti iki NBA lygos“, – kalbėjo 46-erių buvęs krepšininkas. Antradienio rungtynėse nugalėtojams A.Jomantas pelnė 22 taškus. Matas Jogėla įmetė 21 tašką, Dominykas Domarkas ir Waverly Austinas pridėjo po 14. JBA rinktinėje nesulaikomas buvo LiAngelo Ballas, pelnęs 41 tašką. LaMelo Ballas iki išvarymo spėjo įmesti 15 taškų.

Rokas Suslavičius 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą