Alytaus miesto sportininkai Lietuvos jaunučių ir Olimpinių vilčių žaidynėse užėmė antrąją vietą

Vilniaus „Karolinos" konferencijų centre surengtas 2018 m. Lietuvos jaunučių ir sporto vilčių žaidynių uždarymas. Apdovanoti savivaldybių ir sportininkų ugdymo centrų konkursų laimėtojai bei prizininkai, taip pat sporto šakų federacijų atstovai, prisidėję prie žaidynių surengimo.

Į žaidynių uždarymą susirinkusius sveikinusi Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė akcentavo: „Deja, laikai ne lengvėja, o mes kasmet vis viliamės, jog viskas pasikeis į gerąją pusę. Tačiau jūs kaip dirbote, taip ir dirbate, toliau auginate sportininkus. Todėl šiandien – jūsų pripažinimas ir padėka jums. Lietuvos tautinis olimpinis komitetas visada padeda tiems, kuriuos užauginate jūs."

Iš viso žaidynėse buvo rungtyniaujama 27 sporto šakų varžybose: 10 strateginių ir 17 kitų sporto šakų. Baigiamajame etape varžėsi apie 7 tūkst. jaunųjų sportininkų, gimusių 2002–2005-aisiais. Žaidynėse pasiekti trys Lietuvos jaunučių lengvosios atletikos rekordai.

Žaidynės vyko šešis mėnesius, jauniai visą vasarą buvo užsiėmę. Per 300 Alytaus jaunųjų sportininkų atstovavo miestui 17-yje sporto šakų. Suvedus iškovotus taškus Alytaus miestas pagal gyventojų skaičių trečioje savivaldybių grupėje aplenkė Kauno rajoną, surinko 796 taškus ir iškovojo antrąją vietą į priekį praleisdama tik Marijampolės savivaldybę. Nugalėtojų taurę ir padėkos raštą Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė įteikė Alytaus miesto savivaldybės administracijos Sporto ir rekreacijos skyriaus vedėjui Adomui Andrušaičiui.

VšĮ Alytaus sporto ir rekreacijos centras apdovanojimą gavo kaip Lietuvoje viena geriausių sporto ugdymo įstaigų, ruošianti šaudymo, vaikinų paplūdimio, merginų krepšinio sportininkus.

Iškilmingo žaidynių uždarymo metu Žaidynių vėliavą Sporto ir rekreacijos skyriaus vedėjas A. Andrušaitis perdavė Panevėžio miestui –jis bus atsakingas už 2019 metų Lietuvos jaunių žaidynių vykdymą. Perduodant vėliavą, Lietuvos sporto federacijų sąjungos prezidentas Rimantas Kveselaitis padėkojo Alytaus miestui už puikiai organizuotas Lietuvos jaunučių ir sporto vilčių žaidynių varžybas ir vykdytas finalines varžybas. „Lietuvos jaunučių ir sporto vilčių žaidynės – tai vienas jaunimo per sportą ugdymo pavyzdžių. Lietuvos sporto bendruomenė būtent ir gyvena tokių gražių jaunimo sporto renginių, kurie mus visus sujungia", – kalbėjo R. Kveselaitis.

Alytaus miesto savivaldybės informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą