Baltijos jūros šalių šaudymo iš lanko čempionate lietuvaičių rekordas ir trys medaliai


Šį savaitgalį Lietuvą padengus gražiai baltai žiemai, pavasariškai šiltame Latvijos Ventspilio mieste vyko Baltijos šalių šaudymo iš lanko čempionatas, į kurį susirinko virš šimto lankininkų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos ir Ukrainos. Kaip ir kiekvienais metais, šiose varžybose dalyvavo ir alytiškiai “Žaliojo lanko” atstovai.
Jau po pirmosios dienos, kai buvo šaudoma varžybų kvalifikacija tapo aišku, kad alytiškiai, o ypač megrinos į šias varžybas atvažiavo ne atostogauti. Pasibaigus kvalifikacijai olimpinių lankų moterų grupėje pirmoje vietoje buvo ASRC-Žaliasis lankas atstovė Kristina Abramaitytė, o bendra Kristinos, Paulinos Ramanauskaitės ir jų trenerės Ingos Timinskienės komanda pagerino Lietuvos moterų olimpinių lankų 25 metrų komandinių varžybų kvalifikacijos rekordą. Naujasis rekordas – 1631 taškas. Ankstesnysis rekordas - 1623 taškai, buvo padarytas 2011 metais ir 8 metus laikėsi nepagerintas.
Antrąją dieną merginos taip pat nebuvo linkusios atsipalaiduoti. Diena prasidėjo nuo komandinių varžybų. Po kvalifikacijos pirmojoje vietoje buvusi “Žaliojo lanko” moterų komanda, pirmojoje dvikovoje 5:1 įveikė latvių trečiąją komandą ir pateko į finalinę dvikovą kur susitiko su latvių pirmąja komanda. Šią dvikovą alytiškės laimėjo rezultatu 6:0 ir iškovojo aukso medalius.
Po komandinių varžybų, prasidėjo individualios atkrintamosios varžybos. 1/16 dvikovas laimėjo visi 5 varžybose dalyvavę alytiškiai. Po 1/8 iš tolimesnių kovų pasitraukė olimpinių lankų vyrų grupėje šaudę Ugnius Timinskas ir Dominykas Jančiukas. Po 1/4 iš tolimesnės kovos pasitraukė papildomą šūvį vos keliais milimetrais toliau už konkurentę pataikiusi Paulina Ramanauskaitė. Pusfinalio dvikovose liko Kristina Abramaitytė ir Inga Timinskienė, kurioms deja teko kovoti tarpusavyje dėl patekimo į finalą. Nors ir dvikova vyko taškas į tašką, paskutinę, penktąją seriją, laimėjusi toliau kovoti dėl aukso keliavo trenerė Inga. Kristinai toliau teko kovoti dėl bronzos, kur jos laukė dvikova prieš latvę Rimą Matvejevą. Šią dvikovą Kristina nesunkiai, rezultatu 6:2, laimėjo iškovodama bronzos medalį. Kovoje dėl aukso Inga susitiko su didelę patirtį turinčia, olimpiete, este, Reena Parnat. Šios dvi sportininkės praeityje jau yra ne kartą susitikusios dvikovose ir jos niekuomet nebuvo lengvos nei vienai pusei. Baltijos čempionate kova dėl baltijos čempionės vardo taip pat nebuvo vienapusiška, tačiau estė šį kartą buvo stipresnė. Ingai Timinskienei teko pasitenkinti antraja vieta.
Naujas Lietuvos rekordas, trys medaliai – vienas aukso vienas sidabro vienas bronzos – neblogai. Toliau – Lietuvos šaudymo iš lanko uždarose patalpose čempiopnatas Utenoje, kovo 23-24 dienomis.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą