Nuotraukos autorius: Agneta Mikelionytė

Vos šešiese rungtynes baigę alytiškiai paskutinę akimirką krito Pasvalyje

Šeštadienio pavakarę Pasvalyje sužaistos Lietuvos krepšinio lygos rungtynės tarp šeimininkų „Pieno žvaigždžių“ ir Alytaus „Sintek-Dzūkijos“.  Vos šešiese rungtynes baigę alytiškiai paskutinėmis akimirkomis krito Pasvalyje.

Labai nerezultatyviai susitikimas prasidėjo „Sintek-Dzūkijai“, kuri pusę ketvirčio gyveno vos su 2 taškais, o antrojo kėlinio pradžioje leido „Pieno žvaigždėms“ atitrūkti 27:15.

Tiesa, po didžiosios pertraukos išvadas padarę dzūkai jau pamiršo, kaip turėjo dviženklį deficitą ir kelių tritaškių dėka rezultatą persvėrė (45:44), o pataikius dar tris tolimus metimus paeiliui vos per 2 minutes pranašumą pavertė dviženkliu – 56:46.

Legionierių vedamos „Pieno žvaigždės“ atsitiesė – M. Lapornikas rezultatą galiausiai išlygino, o „Sintek-Dzūkijos“ gretos dėl pražangų ėmė sparčiai retėti. 

Varžovų problemomis naudojęsi pasvaliečiai  73:69 buvo priekyje, kuomet liko mažiau nei 2 minutės. Šansų dar svečiai turėjo ir juos tik didino Logano McLane’o metimas, tačiau po penktos M. Sušinsko pražangos Miha Lapornikas atstatė 4 taškų persvarą – 75:71. Baudas sumetė ir Paulius Danisevičius, tačiau gavęs dar vieną šansą atakuoti jis nepataikė iš toli bei klydo, o Johnas Gillonas, likus 11 sek., sumetė kone lemiamus baudų metimus. Adrianas Bowie dar pabandė gelbėti „Sintek-Dzūkiją“, bet pergalę įtvirtino Dominykas Domarkas.

„Sintek-Dzūkija“ šįkart rungtyniavo vos devyniese: mačą praleido Gabe’as DeVoe ir Artūras Jomantas, o pražangos iš mačo vėliau eliminavo Egidijų Dimšą, Radoslavą Pekovičių, o galiausiai ir Mindaugą Sušinską.

Alytiškiam po 14 taškų surinko L. McLane’as ir M. Sušinskas, 12 – A. Bowie, 11 – P. Danisevičius (7 atk. kam.).

Kitas rungtynes alytiškiai žais spalio 12-ąją dieną 18:30 minučių prieš Vilniaus „Rytą“.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą