Nuotraukos autorius: Agneta Mikelionytė

Alytaus „Sintek-Dzūkijos“ gynėjas Chauncey Collinsas pergalingu metimu pabaigė šiuos metus

Visą sezoną žibantis Alytaus „Sintek–Dzūkijos“ (5/11) lyderis Chauncey Collinsas šeštadienį nustelbė net pats save – vieną po kito sezono rekordus gerinęs amerikietis ryškiausiai prisidėjo prie to, jog jo komanda savo arenoje suduotų kiek netikėtą smūgį Klaipėdos „Neptūnui“.

Dar prieš pat rungtynes buvo oficialiai paskelbta, kad alytiškiai nutraukė sutartį su klube žibėjusiu amerikiečiu Adrian Bowie. Jį komandoje pakeitė ir rungtynėse debiutavo Alytaus klube žaidęs amerikietis Johnathanas Hudsonas. Taip pat „Sintek–Dzūkijos“ klubą papildė turkas Kemalis Canbolatas. 25 metų 211 cm ūgio centras atvyksta iš „Šilutės“ ekipos. Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) jis per 16 minučių pelnydavo 8,1 taško, atkovodavo 4,9 kamuolio ir rinkdavo 8,1 naudingumo balo.

Du kėlinius rungtynės vyko taškas į tašką. Nė viena komanda nesugebėjo susikurti ryškesnės persvaros, o į pertrauką alytiškiai išėjo turėdami trapų pranašumą - 37:34.

Dzūkai į priekį šovė trečiajame ketvirtyje. Artūras Jomantas pataikė dvitaškį, Collinsas smeigė du tritaškius paeiliui, o šeimininkai spurtavo 14:4 bei susikrovė dviženklį pranašumą – 56:46.

Dar vieną smūgį „Sintek-Dzūkija“ sudavė ketvirtajame kėlinyje. Collinsas pataikė du tritaškius iš eilės, realizavo baudas, pridėjo dvitaškį ir vienas pats suorganizavo atkarpą 10:0, po kurios alytiškių persvara pasiekė 16 taškų ribą (71:55).

Vis tik „Neptūnas“ sugebėjo grįžti į rungtynes. Osvaldas Olisevičius pataikė iš toli, Tadas Sedekerskis pridėjo dvitaškį, Olisevičius atseikėjo dar vieną tolimą metimą ir po klaipėdiečių spurto 12:4 ekipas ketvirčio viduryje teskyrė 7 taškai (67:75).

Visai netrukus Matas Jogėla pataikė dvitaškį, Džiugas Slavinskas realizavo 4 baudas paeiliui, Sedekerskis pridėjo dar vieną taiklų metimą ir, likus 46,6 sekundės, „Neptūno“ deficitas sumenko iki minimumo – 76:77.

Chomičius paprašė minutės pertraukėlės, tačiau šeimininkai suregzti atakos nesugebėjo. Žygimantas Janavičius perėmė kamuolį, o kitoje aikštelės pusėje, likus 12,3 sekundės, Olisevičius išprovokavo varžovo pražangą. Vis tik puolėjas realizavo tik vieną baudą ir rezultatas tapo lygus (77:77).

Paskutinė šeimininkų ataka buvo patikėta Collinsui, kuris smeigė tritaškį praktiškai nuo aikštės vidurio ir su sirena išplėšė neįtikėtiną šeimininkų pergalę.

„Sintek-Dzūkija“: Chauncey Collinsas 37 (9/14 trit., 35 naud. bal.), Gabe‘as Devoe 12 (7 atk. kam.), Artūras Jomantas 10 (5/6 dvit.).

„Neptūnas“: Deividas Gailius 18 (4/8 trit.), Osvaldas Olisevičius 17 (4/7 trit.), Matas Jogėla 11, Tadas Sedekerskis 10 (9 atk. kam.)

Tai buvo 5-oji alytiškių sezono pergalė. Su šiuo laimėjimu „Sintek–Dzūkijos“ krepšininkai pabaigė 2019-uosius metus bei su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ bei Kėdainių „Nevėžiu“ dalinais 7-9 vietomis.

Kitas LKL rungtynes dzūkai žais naujų metų sausio 12 dieną 17 valandą, kuomet namų aikštelėje priims Prienų „CBET“ komandą.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą