Per kėlinį 4 taškus leidusiems pelnyti šeimininkams „Sintek–Dzūkija“ ant menčių paguldė „Šiaulius“

Alytaus „Sintek–Dzūkija“ išgyveno dar vieną trilerį. Prieš savaitę paskutiniu metimu pergalę išplėšę dzūkai šį kartą išvykoje 73:71 palaužė „Šiaulius“ ir įsirašė šeštąją pergalę „Betsafe–LKL“ pirmenybėse.

Prieš pat rungtynes paaiškėjo, kad Alytaus ekipa iš sudėties išregistravo vos prieš savaitę įregistruotą amerikietį Johnathaną Hudsoną, o jo vietą užėmė serbas Petaras Rakičevičius.

24-erių 203 cm ūgio P. Rakičevičius, galintis žaisti gynėjo bei  puolėjo pozicijose, atvyksta iš Novo Mesto „Krka“ komandos. Serbas šį sezoną Adrijos lygoje per 11 rungtynių per nepilnas 11 minučių rinkdavo po 2,2 taško ir 1,9 atkovoto kamuolio.

Dzūkai pamatus pergalei pasiklojo jau pirmajame kėlinyje. „Šiauliai“ puolime nerado kelių krepšio link ir per pirmąsias 10 minučių sukrapštė vos 4 taškus.

Namų komanda pirmajame ketvirtyje pataikė vos 2 metimus iš 13 (14 proc.) ir nepataikė nei vieno tritaškio iš keturių bandymų.

Komandinę dvasią demonstravusi „Sintek–Dzūkija“ rado naujų lyderių. Iki pertraukos alytiškių viesulas Chauncey Collinsas pelnė 2 taškus, tačiau atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Geriausiai jo dovanėles išpakavo Gabe‘as DeVoe iki pertraukos surinkęs 10 taškų.

Po ilgosios pertraukos užvirė tikra drama. Abi komandos daug kartų keitėsi pirmaujančiosios ekipos vaidmeniu ir rezultatas buvo apylygis. Vis tik po trijų ketvirčių minimalia persvara priekyje buvo „Šiauliai“ – 51:50.

Ketvirtajame kėlinyje rungtynės pasiekė kulminacijos tašką. „Šiauliai“ panaikino 13 taškų skirtumą ir vienu metu turėjo 3 taškų pranašumą. „Sintek–Dzūkija“ ėmė gelbėtis tritaškiais – po vieną įsmeigė  Gabe‘as DeVoe, Chauncey Collinsas ir Artūras Jomantas, o du sunkius tritaškius pataikė Paulius Danisevičius.

Prasidėjus paskutinei minutei dzūkai buvo priekyje 73:70 ir abiems ekipoms pasikeitus netaikliais metimais „Šiauliai“ bandė gelbėtis pražangų taktika. Idėja nepavyko ir dzūkai šventė pergalę -70:72.

„Sintek-Dzūkijos“ gretose rezultatyvumu išsiskyrė  Gabe DeVoe pelnęs 19 taškų,  Egidijus Dimša pridėjo  14 bei Chauncey Collinsas surinko 11 taškų.

„Šiaulių“ komandoje išsiskyrė  Evaldas Šaulys ir Keronas Deshieldsas atitinkamai pelnę 21 ir 12 taškų.

Ši pergalė alytiškiams leido pakilti į septintąją vietą turnyrinėje lentelėje.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą