Nuotraukos autorius: Marius Šagunevičius

Drama Alytuje: 17 taškų persvarą išvaistę alytiškiai paskutinėmis rungtynių akimirkomis krito prieš „Nevėžį“

Sekmadienio vakarą Alytaus arenoje sužaistos Lietuvos krepšinio lygos rungtynėse, kuriose dėl pergalės į kovą stojo Alytaus „Sintek–Dzūkijos“ ir Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkai. 17 taškų persvarą išvaistę alytiškiai paskutinėmis rungtynių akimirkomis nusileido savo varžovui .

Įspūdingai rungtynes pradėję Valdemaro Chomičiaus auklėtiniai po pirmųjų sužaistų 5 minučių solidžiai pirmavo – 20:6. Šalto dušo mačo pradžioje neišsigandę kėdainiškiai šiek tiek reabilitavosi ir kėlinį užbaigė kiek sėkmingiau – 24:17.

Gabe DeVoe ir Chauncey Collinso vedama „Sintek–Dzūkija“ antrajame ketvirtyje toliau „Nevėžio“ krepšininkus varė į neviltį. Puikus alytiškių komandos žaidimas jiems po dviejų kėlinių leido pirmauti – 50:36.

Po ilgosios pertraukos ant parketo sugrįžusios komandos toliau kovėsi dėl kiekvieno kamuolio. Vienu metu „Sintek–Dzūkijos“ persvara pasiekė 17 taškų ribą. Visgi, kėlinio pabaigą sėkmingiau sužaidė Mariaus Kiltinavičiaus auklėtiniai ir po jo komandas skyrė 11 taškų skirtumas – 72:61.

Pergalę kėdainiškiams garantavo puikiai sužaista antra ketvirto kėlinio pusė. Beveik visas rungtynes atsilikinėję dviženkliu skirtumu, svečiai lemiamu metu išprovokavo net kelias varžovų klaidas, spurtavo 12:1 ir išlygino rezultatą (82:82).

Dzūkus lemiamu metu ištraukti bandė tritaškį su pražanga pataikęs Chauncey Collinsas (86:82), tačiau tada iniciatyvos ėmėsi Julius Kazakauskas.

Visų pirma jis sušvelnino atsilikimą iki 2 taškų, o vėliau, alytiškių metimui net nesiekus lanko, tas pats Kazakauskas, likus žaisti tris sekundes, pelnė du taškus su pražanga ir pirmą kartą persvėrė rezultatą savo komandos naudai (87:86).

Paskutinė alytiškių ataka nebuvo sėkminga ir kėdainiškiai namo išvyko su pergale -86:87.

Alytiškių neišgelbėjo net ir eilines puikias rungtynes sužaidęs ekipos įžaidėjas Collinsas. Šį kartą amerikietis surinko 25 taškus, atkovojo 6 kamuolius ir 8 kartus rezultatyviai asistavo komandos draugams, taip iš viso surinkdamas 35 naudingumo balus bei pakartodamas asmeninį sezono rekordą.

Alytiškių komandos gretose šiame mače taip pat debiutavo Tautvydas Lydeka. 36-erių veteranas pirmose savo rungtynėse su Alytaus komandos marškinėliais žaidė 13 minučių ir per jas spėjo surinkti 11 taškų ir 8 naudingumo balus.

Kitas LKL namų rungtynes  Alytaus klubas žais vasario 8 dieną 19 valandą kuomet priims Panevėžio „Lietkabelį“.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą