Nuotraukos autorius: Marius Šagunevičius

Alytaus „Sintek–Dzūkija“ paskutinėmis akimirkomis nusileido uostamiesčio klubui

Trečiadienį sužaistos vienerios atkeltos „Betsafe–LKL“ čempionato rungtynės, o jose uostamiestyje susitiko  Klaipėdos „Neptūnas“ ir Alytaus „Sintek–Dzūkiją“.

Tai buvo pirmosios debiutinės rungtynės prie „Neptūno“ komandos vairo stovint Tomui Gaidamavičiui.  Strategas komandos vairą perėmė praėjusią savaitę.

Rungtynės prasidėjo alytiškių spurtu 0:7, tačiau po kelių sužaistų minučių šeimininkai perėmė rungtynių kontrolę ir išsiveržė į priekį. Po pirmųjų dešimties minučių „Sintek–Dzūkija“ atsilikinėjo – 20:15.

Antrojo ketvirčio pradžioje toliau dominavo apylygis žaidimas, tačiau kita jo pusė buvo itin skausminga Alytaus klubui, kuomet „Neptūno“ pranašumas šoktelėjo iki dviženklio. Po dviejų kėlinių šeimininkai buvo priekyje – 43:30.

Po didžiosios pertraukos „Sintek–Dzūkijos“ krepšininkai nebuvo linkę pralaimėti  ir iš paskutiniųjų stengėsi pakovoti dėl pergalės. Gabe Devoe taiklūs metimai padėjo Alytaus komandai per trečiąją ketvirtį sumažinti atsilikimą iki 8 taškų – 59:51.

Ketvirtajame kėlinyje likus kiek mažiau nei trims minutėms Paulius Danisevičius pataikė dvitaškį ir sumažino „Sintek-Dzūkijos“ atsilikimą iki 3 taškų – 68:71.

Artūras Jomantas po mažiau nei minutės deficitą buvo sumažinęs iki minimalaus (70:71), tačiau Matas Jogėlas dėjo į krepšį, Darrinas Dorsey pataikė vieną iš dviejų baudų ir taip „Neptūnui“ suteikė 4 taškų persvarą – 74:70.

Likus minutei ir 9 sekundėms Gytis Masiulis pasižymėjo dėjimu, taip „Neptūno“ pranašumą padidindamas iki 6 taškų (76:70), tačiau greitai sulaukė Jomanto atsako – išprovokuotos pražangos ir dviejų baudų metimų, sumažinusių atsilikimą iki 4 taškų (72:76).

Likus 23 sekundėms Gabe‘as Devoe išprovokavo pražangą tritaškio fazėje, stojo prie baudų metimo linijos, tačiau realizavo tik vieną iš trijų baudų ir minimaliai sumažino deficitą – 73:76.

Iškart po to Jomantas užsidirbo techninę pražangą, vėliau paprastą pražangą, o baudas sumetę Dorsey ir Džiugas Slavinskas įtvirtino „Neptūno“ pergalę – 78:73.

Rezultatyviausiai alytiškių gretose žaidė Artūras Jomantas, Gediminas Žalalis ir Gabe DeVoe, kurie pelnė po 12 taškų.

„Neptūno“ ekipoje išsiskyrė Martynas Mažeika  su 16 taškų.

Kitas namų rungtynes Alytaus „Sintek-Dzūkijos“ klubas žais kovo 14 dieną 17 valandą prieš Vilniaus „Rytą“.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą