Alytaus „Varsos-Stronglaso“ rankininkai rungtyniaus Baltijos lygoje

Lietuvos rankinio čempionatų nugalėtoja ir prizininkė Alytaus „Varsa-Stronglasas“ rankinio komanda žengia į platesnius tarptautinius vandenis. 

Nuo šių metų rugsėjo Alytaus rankininkai bus viena iš keturių stipriausių Lietuvos komandų, kuri varžysis su stipriausiomis Latvijos bei Estijos komandomis. Alytiškiai prisijungia prie Kauno „Granito-Kario“, Klaipėdos „Dragūno“ ir Vilniaus „Šviesos“ komandų, kurios jau rungtyniauja Baltijos lygoje.

Vakar su Alytaus miesto savivaldybės meru Nerijumi Cesiuliu susitikę klubo atstovai aptarė dalyvavimo šioje lygoje klausimus, vertino privalumus, kuriuos ne tik rankininkams, bet ir miestui suteiks komandos dalyvavimas lygos turnyruose. 

„Smagu ir svarbu, kad mūsų rankininkai siekia dar didesnio meistriškumo, kad garsins Alytaus vardą dar plačiau. Manau, ir miesto sporto aistruoliams bus smagu pamatyti aukšto lygio komandas iš kaimyninių šalių. Sveikinu ir džiaugiuosi, kad gerų rezultatų pasiekusi komanda nemiega ant laurų, bet drąsiai priima naujus iššūkius, o savivaldybė tikrai prisidės juos įveikiant“, – sakė meras. 

Pasak Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojo Adomo Andrušaičio, nuo 1996 metų veikianti Baltijos rankinio lyga šiais metais iš esmės atsinaujina, suvienydama stipriausias Lietuvos, Latvijos ir Estijos vyrų rankinio komandas. 

„Galutinio tvarkaraščio dar nėra. Planuojama, kad lygos turnyras prasidės rugsėjo mėnesį. Jame varžysis po 4 komandas iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Turnyras vyktų dviejų ratų sistema. Po to būtų ketvirtfinaliai ir finalo ketverto turnyras – apie kitų metų balandžio mėnesį. Per tuos septynis-aštuonis mėnesius Alytuje išvysime tikrai daug aukšto meistriškumo rankinio komandų“, – sakė pavaduotojas.

A. Andrušaičio teigimu, tarptautinio lygio turnyro varžybos bus labai gera proga ugdyti jaunųjų rankininkų meistriškumą. „Patirtis tokio lygio varžybose yra neįkainojamas dalykas siekiant kuo geresnių rezultatų ir, manau, kad po metų kitų apie Alytaus rankininkų pasiekimus bus kalbama gerokai daugiau“, – sakė jis. 

Dėl pandemijos Lietuvos rankinio lygos čempionatas, kaip ir Baltijos rankinio lygos turnyrai, šiais metais buvo nutraukti. Alytaus rankininkai iki to laiko turnyro lentelėje buvo treti ir turėjo labai rimtų galimybių ir šiemet tapti čempionato prizininkais. 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą