Valstybinė ligonių kasa: Apie privalomąjį sveikatos draudimą – naujoje svetainėje

Startuoja nauja ligonių kasų interneto svetainė www.ligoniukasa.lrv.lt, kurioje lankytojams pateikiama išsami informacija apie privalomąjį sveikatos draudimą ir visus su juo susijusius klausimus. Svetainė veikia portale „Mano Vyriausybė“.

Naujoji svetainė sukurta Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) bei penkių – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio teritorinių ligonių kasų (TLK) svetainių pagrindu. Nuo šiol visa unifikuota informacija apie ligonių kasų veiklą pateikiama viename tinklalapyje.

„Siekiame, kad naujoji interneto svetainė būtų ne tik informatyvi, inovatyvi, patogi, bet ir leistų taupyti laiką, padėtų racionaliai bendradarbiauti pacientams, partneriams bei ligonių kasų specialistams“, – sako VLK direktorius Gintaras Kacevičius.

Pasak jo, pastaruoju metu pastebimai išaugęs visuomenės domėjimasis sveikatos ir medicinos temomis yra visiškai pagrįstas. Neatsiejama šių temų dalis – privalomasis sveikatos draudimas. „Tikimės, kad ši naujoji ligonių kasų svetainė padės geriau suprasti sveikatos draudimo būtinumą ir naudą kiekvienam gyventojui, patars, kur ieškoti atsakymų į klausimus, susijusius su sveikatos draudimu“, – sako G. Kacevičius.

Svetainėje www.ligoniukasa.lrv.lt pateikiama išsami informacija apie privalomąjį sveikatos draudimą, ligonių kasų veiklą visoje Lietuvoje, gydymo įstaigų teikiamas sveikatos priežiūros paslaugas, jų įkainius, laukimo eiles ir daugybę kitų naudingų dalykų. Kuriant interneto puslapį visa informacija atnaujinta, susisteminta ir pateikta taip, kad vartotojas lengvai rastų tai, kas jį domina.

Naujoji ligonių kasų svetainė atitinka šiandieninius informacinių technologijų reikalavimus. Tai suteikia vartotojams visas galimybes būti interaktyviais, patogiai naudotis e. paslaugomis, reikšti nuomonę ir pageidavimus nurodytais kontaktais.

Visas internetines ligonių kasų paslaugas nuo šiol svetainėje patogiai galima rasti vienoje vietoje: galimybę pasitikrinti, ar esate draustas privalomuoju sveikatos draudimu, sužinoti, kiek kainavo gydymas ir vaistai, užsisakyti Europos sveikatos draudimo kortelę (ESDK) ar jį pakeičiantį elektroninį sertifikatą. Taip pat galima pasitikrinti eiles gydymo įstaigose, peržiūrėti ortopedijos įmonių sąrašus ir ortopedijos priemonių katalogus, pasitikrinti savo vietą sąnarių endoprotezų, ortopedijos priemonių ir dantų protezavimo laukimo eilėse. Viena iš naujovių – interaktyvus bendras visos Lietuvos asmens sveikatos įstaigų sąrašas, kuriame pacientai gali informaciją pagal teikiamos paslaugos rūšį, darbo laiką, vietovę.

Naujoji  ligonių kasų svetainė atitinka Bendrųjų reikalavimų valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų interneto svetainėms aprašą. Jis numato, kad visos šios institucijos ir įstaigos, tarp kurių –  Vyriausybės kanceliarija, Vyriausybei atskaitingos institucijos, ministerijos, joms pavaldžios įstaigos informaciją privalo skelbti portale „Mano Vyriausybė“. Be to, kuriant naują ligonių kasų interneto svetainę www.ligoniukasa.lrv.lt buvo konsultuotasi tiek su pacientų organizacijomis, partneriais, asociacijomis, tiek su gydymo įstaigomis.

Šiuo metu Lietuvoje prie portalo „Mano Vyriausybė“ prisijungusios apie 90 valstybės institucijų.

Valstybinės ligonių kasos prie SAM informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą