Maisto papildai – papildomi vitaminai, kurių maiste ne visada rasime

Net ir tinkamai subalansuota mityba ne visada užtikrina, kad organizmas įsisavins visas maisto produktuose esančias naudingas medžiagas. Būtent todėl naudinga išsiaiškinti, kokių vitaminų ir mineralų trūkumas yra nustatomas dažniausiai – tikėtina, kad būtent tai padės paprasčiau apsispręsti, kokie maisto papildai gali būti pačiu geriausiu pasirinkimu.

Vitaminas C

Nors dažnai manoma, kad vitamino C atsargas galima papildyti valgant daugiau šviežių vaisių ir daržovių, tačiau žiemos metu su maistu pasisavinamas tik labai nedidelis šio vitamino kiekis. Kad taip nenutiktų, vertėtų dažniau valgyti sezoninius maisto produktus, o šaltuoju metų laiku vartoti vitamino C papildus.

Chromas

Didžiausias kiekis chromo pasisavinamas valgant brokolius, tačiau nereikia net sakyti, kad šios daržovės patinka anaiptol ne visiems. Chromo trūkumas gali pasireikšti itin gausiu prakaitavimu, šąlančiomis galūnėmis, galvos svaigimu ir dirglumu, todėl tam geriausia užkirsti kelią ir vartoti kokybiškus papildus.

Amino rūgštys

Sportuojantiems žmonėms ypatingai svarbu vartoti maisto papildus, kurių sudėtyje yra nepakeičiamųjų amino rūgščių – leucino, izoleucino ir valino. Šių amino rūgščių organizmas nesintetina savarankiškai (arba jas sintetina nepakankamai), todėl papildų vartojimas visuomet yra puiki mintis. Tik mrbiceps.lt parduotuvėje šių maisto papildų galėsite įsigyti tikrai palankiomis kainomis, taigi, naudinga pasidomėti, kas yra siūloma šioje internetinėje svetainėje.

Kalcis

Turbūt kiekvienam yra puikiai žinoma, kad kalcis yra tiesiog būtinas kaulams ir dantims, tačiau ne visada pasirūpinama, kad organizmas jo gautų pakankamai. Norintiems papildyti kalcio atsargas rekomenduojama vartoti pieno produktus, o prireikus vartoti specialius maisto papildus. Naudinga žinoti, kad sulaukus 35 metų kaulų masė ima mažėti, todėl kaulų lūžių rizika tampa didesnė. Šiuo gyvenimo laikotarpiu ypatingai svarbu pasirūpinti, kad organizmas būtų aprūpinamas pakankamomis kalcio atsargomis.

Gliukozaminas

Gliukozaminas yra laikomas sausgyslių statybiniu bloku ir itin svarbiu sąnarių skysčio komponentu. Naudojant gliukozamino papildus galima užtikrinti normalų sausgyslių ir sąnarių funkcionavimą bei užkirsti kelią galimiems uždegimams. Papildai flexit sąnariams gali būti vienas palankiausių pasirinkimų: šis papildas yra praturtintas ne tik gliukozaminu, bet taip pat ir kitomis sąnarių sveikatą palaikančiomis medžiagomis, kurių su maistu gauname nepakankamai.

Folio rūgštis

Folio rūgštis yra ypatingai svarbi raudonųjų kraujo kūnelių formavimuisi. Suaugusiam žmogui per parą rekomenduojama suvartoti 200 – 400 µg folio rūgšties, o nėščioms moterims rekomenduojamos folio rūgšties kiekis yra didesnis (400 – 600 µg).  Puikiais folio rūgšties šaltiniais yra laikomos žalialapės daržovės, lašiša ir pupos, tačiau su maistu ne visada yra gaunamas pakankamas folio rūgšties kiekis.

Geležis

Geležis yra gyvybiškai svarbus mikroelementas, kurio neretai stinga vegetarams ir veganams. Geležies gausu mėsoje, gyvūnų subproduktuose, ankštinėse daržovėse, lapinėse daržovėse ir burokėliuose. Šio mikroelemento trūkumas įprastai pasireiškia nuolatiniu nuovargiu ir silpnumu, tačiau prieš pradedant vartoti geležies papildus visuomet rekomenduojama pasitarti su gydytoju – šio mikroelemento perteklius taip pat gali lemti nepageidaujamus simptomus.

Magnis

Magnio trūkumas gali pasireikšti širdies aritmija ar galūnių mėšlungiu, todėl būtina pasistengti, kad gautumėte pakankamą šio mikroelemento kiekį (magnio gausu žuvyje, riešutuose ir sėklose, lapinėse daržovėse, ir t.t.) Šį maisto papildą taip pat vertėtų vartoti labai atsargiai: jei nėra diagnozuotas magnio trūkumas, vartoti šio papildo nereikėtų.

UAB „Market Rats“ informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą