Nuotraukos autorius: 123rf.com nuotr.

Paaiškino, kas kenkia saldžiam nakties miegui ir kaip tai pakeisti

Tikriausiai nei vienas negali kietai miegoti visą naktį ir prabusti tik ryte, nes kažkuriuo metu iš saldaus miego prikels partnerio knarkimas ar noras apsiversti ant kito šono ir tai yra visiškai normalu, rašė prevention.com.  Visgi tik trumpam prabudus neturėtų kilti keblumų vėl užmigti, o jei to neišeina padaryti, čia pateikiame 5 miego dirgiklius ir kaip sumažinti arba panaikinti jų blogą poveikį miegui.

1. Noras šlapintis

Jeigu keliatės 2 ar net 4 kartus per naktį dėl poreikio šlapintis, tai gali reikšti, kad kažkas organizmui yra negerai. Turbūt kiek netikėtas sprendimas, bet tokiu atveju specialistai patarė prieš miegą išgerti vandens, kuris būtų sumaišytas su žiupsneliu druskos. Mat žmogaus organizmas stengiasi palaikyti vidinę vandens ir elektrolitų pusiausvyrą, o druska padeda kūno ląstelėms įsisavinti vandenį. 

2. Karštis

Anot Nacionalinio miego paramos fondo, esančio JAV, karštis yra dar vienas dirgiklis, prikeliantis net ir iš saldžiausio sapno. Norint gerai išsimiegoti kambario temperatūra turėtų siekti nuo 15 iki 18 Celsijaus laipsnių.

3. Socialiniai tinklai

Naršymas socialiniuose tinkluose vakare labai kenkia miego kokybei, nes iš elektroninių prietaisų sklindanti šviesa stabdo melatonino, miego hormono, gaminimąsi. Likus valandai iki ėjimo miegoti, išjunkite visus prietaisus, o naršydami telefone, įsijunkite šviesą ir laikykite jį atokiau nuo veido.

4. Alkoholis

Nepaisant to, kad alkoholis sukelia mieguistumą, jis gali sugadinti ramų nakties miegą. Jis turi raminamąjį poveikį, kuris gali padėti užmigti, bet tik per pirmąsias kelias valandas. Todėl jei negalite atsisakyti alkoholio, rekomenduojama rinktis silpnesnius gėrimus ir nustoti gerti likus kelioms valandoms iki miego.

5. Stresas

Nesvarbu, ar tai dėl vadovo reikalavimų darbe, ar dėl varginančio vaiko zirzimo, bet stresas – tai vienas iš labiausiai miegui kenkiančių veiksnių. Specialistų teigimu, meditacija ir kitos atpalaiduojančios priemonės padeda sumažinti nerimą, pagerinti miego kokybę ir pakelti nuotaiką.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą