Onkologinei savigalbai Lazdijuose – vieneri

Lazdijų viešojoje bibliotekoje vyko asociacijos „Onkologinė savigalba Lazdijuose“  renginys. Čia prisiminti per metus nuveikti darbai, padėkota visiems, prisidėjusiems prie asociacijos veiklos vystymo. Renginyje dalyvavo Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis.

Rajono meras A. Margelis džiaugėsi per metus nuveiktais darbais. „Rezultatai priklauso nuo motyvuotų, aktyvių žmonių, būtent taip būtų galima apibūdinti asociacijos pirmininkę Dalę Pupininkaitę“ – sakė Lazdijų rajono meras A. Margelis. Jis dėkojo už iniciatyvumą ir norą padėti nelaimės ištiktiems žmonėms. Meras kvietė ir toliau aktyviai bendradarbiauti bei aktyviai teikti pasiūlymus. Rajono vadovas pasveikino asociaciją vienerių metų proga ir įteikė saldžių dovanų vaišių stalui.

Asociaciją jungia per 50 Lazdijų rajono žmonių. Per metus asociacija nuveikė nemažai. Laimėti du projektai, kuriuos finansavo Lazdijų rajono savivaldybė. Tai „Fizinis aktyvumas – sveikatos pagrindas“ ir „Neprarask vilties, kovok ir nugalėk“. Projektų metu asociacijos nariai dalyvavo baidarių ir pėsčiųjų žygiuose, kartu su sporto centru buvo organizuoti sveikuoliški ėjimai. Svečių namuose „Gojus“ asociacijos nariai lankė pilateso ir jogos treniruotes. Daug gerų emocijų suteikė meno mokykloje lankytos keramikos ir karpinių pamokos. Išklausytas psichologinių paskaitų ciklas „Drugeliai prie ligonio lovos“, kuriuos vedė psichologė Kristina Cibulskė, Taip pat aplankytas Druskininkų vandens parkas, o šiuo metu Lazdijų ligoninėje asociacijos nariai atlieka vandens masažų procedūras. Asociacijos nariai taip pat džiaugiasi, kad savivaldybės taryba pritarė sprendimui dėl 80 proc. lengvatos viešajam transportui.

Kaip teigė asociacijos pirmininkė D. Pupininkaitė, per vienerius metus nuveikta išties daug ir reikia pripažinti, kad be noro nebūtų tokių rezultatų. Ji padėkojo Lazdijų rajono savivaldybės merui A. Margeliui, savivaldybės tarybai už nuolatinę paramą ir pagalbą, kuri buvo jaučiama visus metus.

 

Renginio metu, viešosios bibliotekos salėje buvo eksponuojami asociacijos narių darbeliai, kurie buvo pagaminti projektų veiklų metu.

Renginyje koncertavo Lazdijų meno mokyklos moksleiviai, Lazdijų kultūros centro grupė „Kryžkelė“.  Savo programą taip pat atliko legendinė humoro grupė „Dzyvų dzyvai“.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą