Išmanus vaikščiojimas

Ėjimas yra puikus būdas pagerinti arba palaikyti sveikatą. Vaikščiojant bent 30 minučių kiekvieną dieną, galima pagerinti širdies ir kraujagyslių sistemos būklę, sustiprinti kaulus, sumažinti riebalų perteklių ir padidinti raumenų galią bei ištvermę. Taip pat vaikščiojimas padeda išvengti širdies ligų, antro tipo cukrinio diabeto, osteoporozės ir netgi kaip kurių onkologinių ligų. Skirtingai nuo kai kurių kitų pratimų, vaikščiojimas yra nemokamas ir nereikalauja jokios specialios įrangos ar mokymo.

Aktyvų gyvenimo būdą bei vaikščiojimą renkasi ir Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistai. Naudodamiesi Vlados Musvydaitės sukurta programėle #walk15, turime galimybę skaičiuoti nueitus žingsnius ir dalyvauti įmonių iššūkyje bei džiaugtis pasiektais rezultatais. Pradėję skaičiuoti žingsnius programėle, įmonių iššūkyje startavome nuo 96 vietos, o dabar per trumpiau nei mėnesį biuro specialistai kartu su biuro paslaugomis besinaudojančiais asmenimis pasiekė 8 vietą ir savo sąskaitoje turi 3 046 707 žingsnius. Norėdami atsidėkoti prie mūsų prisijungusiems dalyviams, įteikėme prisiminimo dovanėlę – puodelį.

Taip pat ir kitus Alytaus miesto gyventojus kviečiame užsiimti fiziniu aktyvumu – išmaniai, nes kuo daugiau žingsnių Jūsų piniginėje, tuo didesnė nauda Jūsų sveikatai. Judėkite ir būkite išmanūs.

Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą