Į klases grįžta pradinių klasių mokiniai, leidžiamos kontaktinės konsultacijos nedidelėms abiturientų grupėms

Nuo pirmadienio, kovo 22 d., 45 savivaldybėse į klases leista sugrįžti pradinių klasių mokiniams. Leidžiamos kontaktinės konsultacijos abiturientams – grupėmis ne daugiau kaip po 5 mokinius. Pamažu atveriamas neformalusis vaikų ir suaugusiųjų švietimas. Taip šiandien nuspręsta Vyriausybės posėdyje.

„Šios dienos laukiau aš, laukė daugiau kaip 117 tūkstančių pradinių klasių mokinių, jų tėvai, mokytojai. Visoje Lietuvoje jau pasiskiepijo daugiau kaip 36 tūkstančiai ugdymo įstaigų darbuotojų, maždaug pusė – jau ir antrą kartą, o tai taip pat padėjo priimti sprendimą dėl pradinukų sugrąžinimo“,  - sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

45 savivaldybėse visi pradinukai gali grįžti į klases

Pradinių klasių mokiniams leista grįžti į kontaktinį ugdymą tose savivaldybėse, kuriose sergamumas koronavirusu per pastarąsias 14 dienų 100 tūkst. gyventojų nesiekia 200 atvejų. Mokantis klasėse bus privaloma laikytis visų operacijų vadovo nustatytų reikalavimų – išlaikyti saugų atstumą, valdyti mokinių srautus, kad jie kuo mažiau maišytųsi, dezinfekuoti ir vėdinti patalpas, vaikams dažnai plautis rankas skystu muilu ir pan. Galima rinktis mišrų būdą, t. y. dalį laiko mokytis kontaktiniu būdu, dalį – nuotoliniu. Jei klasėse būtų fiksuojami susirgimai, klasė grįžtų į nuotolinį ugdymą.

Visi mokiniai ir mokytojai prašomi  profilaktiškai testuotis.

Šiuo metu šioje grupėje yra Akmenės rajono, Alytaus miesto, Alytaus rajono, Anykščių rajono, Birštono, Biržų rajono, Druskininkų, Elektrėnų, Ignalinos rajono, Jonavos rajono, Joniškio rajono, Jurbarko rajono, Kaišiadorių rajono, Kalvarijos, Kauno miesto, Kauno rajono, Kazlų Rūdos, Kelmės rajono, Kėdainių rajono, Klaipėdos rajono, Kretingos rajono, Lazdijų rajono, Mažeikių rajono, Molėtų rajono, Pagėgių, Pakruojo rajono, Palangos miesto, Pasvalio rajono, Plungės rajono, Prienų rajono, Radviliškio rajono, Raseinių rajono, Rietavo, Rokiškio rajono, Šakių rajono, Šiaulių miesto, Šiaulių rajono, Skuodo rajono, Šilalės rajono, Šilutės rajono, Tauragės rajono, Telšių rajono, Ukmergės rajono, Vilkaviškio rajono, Zarasų rajono savivaldybės.

Saugaus sugrįžimo modelį pasirinkusios mokyklos grįžta ir tose savivaldybėse, kur susirgimų skaičius didesnis

Tose savivaldybėse, kuriose sergamumas koronavirusu per pastarąsias 14 dienų 100 tūkst. gyventojų siekia 200 atvejų, pradinių klasių mokiniai ugdomi nuotoliniu būdu arba šių savivaldybių pasirinktose ugdymo įstaigose - mišriu būdu, periodiškai atliekant mokinių, jų šeimų ir mokyklose kontaktiniu būdu dirbančių darbuotojų bandomąjį profilaktinį tyrimą.

Mokykloms, kurios 26 savivaldybėse jau anksčiau buvo pasirinkusios saugaus sugrįžimo modelį ir pasiryžusios periodiškai testuotis kaupinių metodu, rekomenduojama toliau dirbti tokiu pat būdu. Ministrė pažymi, kad šios mokyklos, o jų yra daugiau kaip 60, turės didesnę galimybę kontroliuoti situaciją, išlikti saugios ir išvengti užsidarymo.

Leidžiamos kontaktinės konsultacijos abiturientams

Nuo pirmadienio leidžiamos kontaktinės konsultacijos abiturientų grupėms iki 5 mokinių. Per konsultacijas mokyklose būtina laikytis operacijų vadovo nustatytų reikalavimų: laikytis saugaus atstumo, dėvėti kaukes, dezinfekuoti rankas ir paviršius ir kt.  

Tai galioja visose savivaldybėse, nepriklausomai nuo sergamumo lygio.

Neformaliojo švietimo užsiėmimai – grupėse iki 5 žmonių

Vyriausybės nutarimu, savivaldybėse, kuriose sergamumas koronavirusu per pastarąsias 14 dienų 100 tūkst. gyventojų nesiekia 200 atvejų, leidžiamas kontaktinis neformalusis vaikų ir suaugusiųjų švietimas uždarose erdvėse, kai dalyvauja ne daugiau kaip 5 vaikai ar suaugusieji, ir užtikrinamas 30 kv.m. paslaugos teikimo plotas vienam vaikui ar suaugusiajam. Per užsiėmimus būtina laikytis operacijų vadovo nustatytų visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygų.  

Nuo pirmadienio tokiu būdu galės dirbti aukščiau minėtų 45 savivaldybių neformalaus vaikų ir suaugusiųjų švietimo teikėjai. 

Jau anksčiau leista neformaliojo švietimo teikėjams dirbti tokio dydžio grupėmis atvirose erdvėse visose savivaldybėse.

smm.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą