Vidzgirio progimnazijos planuose – sporto aikštelių atnaujinimas

Vos kiek atšilus orams į šalia Alytaus Vidzgirio progimnazijos esančias sporto aikšteles žaisti krepšinio ar sportuoti renkasi ne tik šios progimnazijos mokiniai, bet ir Vidzgirio mikrorajone gyvenantis jaunimas. Akivaizdu, nors lauko sporto aikštelės yra prastos būklės, o sporto įrengimai seni, vis tik jaunimas mėgsta šią vietą.

Yra tikimybės, kad šių sporto aikštelių vaizdas pasikeis – Alytaus Vidzgirio progimnazija šias erdves planuoja atnaujinti. 

Ketvirtadienį posėdžiavusi Alytaus miesto savivaldybės taryba pritarė Alytaus Vidzgirio progimnazijos Sporto rėmimo fondui teikiamai paraiškai dėl dalyvavimo Alytaus Vidzgirio progimnazijos sporto aikštelių atnaujinimo projekte ir numatė Alytaus miesto savivaldybės 2022 m. biudžete 10 procentų projekto vertės lėšas iš savivaldybės biudžeto. 

„Atnaujinti sporto aikšteles pageidavo progimnazijos ir Vidzgirio mikrorajono bendruomenės, buvę mokiniai“, –  pasakoja Alytaus Vidzgirio progimnazijos direktorius Artūras Čiurlionis.

Progimnazijos vadovo teigimu, jeigu pavyktų gauti finansavimą, šalia Vidzgirio progimnazijos būtų atnaujintos lauko krepšinio, lauko teniso ir lauko treniruoklių aikštelės, jos būtų pritaikytos visų amžiaus grupių žmonėms – senjorams, jaunimui, vaikams. 

Jeigu projektas bus patvirtintas, Sporto rėmimo fondas skirs 90 proc. (264 150,00 Eur) dotacijos sumos sporto aikštelių renovacijos išlaidoms padengti, o 10 proc. (29 350,00 Eur) šiam projektai iš biudžeto skirs Alytaus miesto savivaldybė.

Ar bus Vidzgirio progimnazijos sporto aikštelėms skirtas Sporto rėmimo fondo finansavimas, paaiškės šių metų birželio mėnesį. 

Komunikacijos skyriaus informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą