Kviečiame dalyvauti interneto renginyje „PSD po mokyklos – tai, ką tau reikia žinoti“

Abiturientų gyvenime tuoj vyks daug pokyčių – baigę mokyklą vieni studijuos Lietuvoje ar svetur, kiti ieškos darbo ar pradės dirbti. Šie pokyčiai susiję ir su jaunuolių privalomuoju sveikatos draudimu – su jų galimybe nemokamai gydytis, gauti medicinos pagalbą užsienyje, kai kuriems atsirandančia prievole mokėti draudimo įmokas. Interneto renginyje Vilniaus teritorinė ligonių kasa (TLK) paaiškins, ką daryti, kad baigus mokyklą viskas vyktų sklandžiai.

Š. m. balandžio 29 d. 16 val. socialiniame tinkle „Facebook“ vyksiančioje Lietuvos moksleivių sąjungos Vilniaus mokinių savivaldų informavimo centro organizuojamoje tiesioginėje vaizdo transliacijoje „PSD po mokyklos – tai, ką tau reikia žinoti“ Vilniaus TLK pristatys dvi temas, itin svarbias mokyklą baigiantiems jaunuoliams. 

Gyventojų aptarnavimo skyriaus patarėja Justina Izotovė pranešime „Abiturientų ABC apie PSD – privalomąjį sveikatos draudimą“ pristatys svarbiausias PSD garantijas ir galimus PSD galiojimo pokyčius baigus mokyklą. Vilniaus TLK atstovė paaiškins, ką daryti pradėjus studijuoti Lietuvoje ir vykstant studijuoti į užsienį. Ji atkreips dėmesį į situacijas, kada jaunuoliams patiems reikia mokėti PSD įmokas, ir papasakos apie Europos sveikatos draudimo kortelę. 

Teisės skyriaus vedėja Martyna Langė pranešime „Papildomas mėnuo – ar ką nors gaunu papildomai?“ paaiškins, ką reiškia PSD suteikiama papildomo mėnesio garantija ir ką pasikeitus jaunuolio statusui (pvz., baigus mokslus) būtina apie ją žinoti, kad vėliau netektų susimokėti už gydymą.

Po pranešimų Vilniaus TLK atstovės atsakys į renginio dalyvių klausimus. 

Sekite renginio naujienas ir dalyvaukite jame: https://fb.me/e/471GLX6WD

Vilniaus teritorinės ligonių kasos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą