Vasarą galės būti jungiamos darželių grupės

Sveikatos apsaugos ministras – operacijų vadovas savo sprendimu pakoregavo sąlygas ikimokykliniam ir priešmokykliniam ugdymui organizuoti ir nuo gegužės 21 dienos leidžiama performuoti grupes.

„Grupių performavimas ugdymo įstaigose, kurios vykdo ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas, ypač aktualus vasaros laikotarpiu, kai sumažėja vaikų, o didelė dalis darbuotojų turėtų išeiti  atostogauti“,  - sako švietimo, mokslo ir sporto viceministras Ramūnas Skaudžius.

Jeigu darbuotojų pakanka, nėra būtino poreikio performuoti grupes, vaikai turėtų lankyti tą pačią grupę. Grupės veikla turi būti vykdoma taip, kad būtų išvengta skirtingas grupes lankančių vaikų kontakto patalpose. Naujos  grupės turi būti sudaromos ne trumpesniam kaip 2 savaičių laikotarpiui.

Auklėtojai ir pedagogai tą pačią dieną gali dirbti tik vienoje ikimokyklinio ar priešmokyklinio ugdymo grupėje. Šis reikalavimas netaikomas tiems ikimokyklinio ugdymo auklėtojams ar priešmokyklinio ugdymo pedagogams, kurie persirgo COVID-19 liga, o diagnozė buvo patvirtinta remiantis teigiamu SARS-CoV-2 PGR tyrimo ar antigeno testo rezultatu, nuo teigiamo tyrimo rezultato praėjo ne daugiau kaip 180 dienų. Taip pat tiems, kurie prieš mažiau nei 180 dienų buvo paskiepyti COVID-19 ligos vakcina pagal pilną skiepijimo schemą.

smm.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą