Su savivaldybe bendradarbiaujančiuose universitetuose magistro studijas pasirinkusiems alytiškiams – Alytaus miesto savivaldybės parama

Alytaus miesto savivaldybės programos „Studijuok Alytuje“ partneriai – penki Lietuvos universitetai – būsimiems magistrantūros studijų studentams iš mūsų miesto ir šiemet suteikia galimybes pasirinkti kiekvieno profesinėje veikloje reikalingas nuolatines ar ištęstines magistrantūros studijų programas. 

Tiesa, šiais metais atskirų grupių ar specialiai alytiškiams skirtų studijų programų nebus, visas, ir pernai buvusias, ir kitas programas visi galės rinktis bendra tvarka. 

Pasak Alytaus miesto mero pavaduotojos Jurgitos Šukevičienės, iš šiais metais savivaldybė studentams, pasirinkusiems vieną iš siūlomų magistrantūros studijų programų Mykolo Romerio, Vilniaus Gedimino technikos, Kauno technologijų, Lietuvos sporto universitetuose ir Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijoje ir įstojusiems studijuoti, ketina skirti vienkartines stipendijas. 

„Džiaugiuosi, kad jau antri metai galime paskatinti bakalauro laipsnius jau turinčius, bet dar aukštesnio išsilavinimo siekiančius įvairiose įmonėse dirbančius alytiškius. Pandemija ir karantinas gerokai pakoregavo „gyvas“ aukštojo mokslo studijas, beveik visas jas privertė tapti nuotolinėmis. Nepaisant to, pernai magistro studijas mūsų partnerių universitetuose pasirinko daugiau kaip trys dešimtys studentų. Šiemet įstojusiems taip pat ketiname skirti vienkartinę studijų stipendiją“ , - sakė J. Šukevičienė. 

Pasak mero pavaduotojos, dar visai neseniai atrodė, kad organizacijų veikloje svarbiausia investuoti į priemones, didinančias darbuotojų darbo našumą. „Akivaizdu, kad diegiant naujus verslo, vadybos modelius ar technologijas, labai svarbiu tapo darbuotojų išsilavinimas, todėl šiuolaikinėje dinamiškoje darbo rinkoje didžiausia vertybe tampa naujos žinios ir kompetencijos. Labai gerai, kad miesto įmonėse ir įstaigose dirbantys specialistai jas gilinti ir naujų įgyti gali ištęstinėse studijose stipriausiuose Lietuvos universitetuose“, - kalbėjo vicemerė J. Šukevičienė.

Praėjusiais metais Alytaus miesto savivaldybė sėkmingai į magistrantūrą įstojusiems ir pasirinkusiems vieną iš numatytų studijų programų Mykolo Romerio, Vilniaus Gedimino technikos, Kauno technologijų, Lietuvos sporto universitetuose ir Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijoje 18 studentų skyrė 200 eurų vienkartines stipendijas.

Šiais metais, kaip ir pernai, magistrantūroje ketinantys studijuoti alytiškiai gali rinktis aplinkos bei mechanikos inžinerijos, verslo logistikos ir vadybos, kaimo plėtros administravimo, apskaitos ir finansų, nekilnojamojo turto valdymo, žemės ūko ekonomikos, statybos inžinerijos krypties, turizmo industrijos, prekybos ir logistikos, sveikatos politikos ir vadybos magistratūros bei daug kitų studijų programų. 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą