Susitikime su švietimo, mokslo ir sporto viceministru R. Skaudžiumi – apie Tūkstantmečio mokyklų projektą ir remonto darbų poreikį

„Alytus  – chemikų kalvė ir išskirtinių gabumų turinčius vaikus atskleidžiantis miestas“, – taip apie gimtąjį miestą ir čia dirbančią švietimo bendruomenę sakė šiandien Alytuje viešėjęs švietimo, mokslo ir sporto viceministras prof. dr. Ramūnas Skaudžius. 

Vizitą Alytuje viceministras pradėjo apsilankymu savo buvusioje mokykloje – Vidzgirio progimnazijoje. Vėliau svečias susitiko su Alytaus miesto savivaldybės vadovais.  
Susitikimo su Alytaus miesto savivaldybės meru Nerijumi Cesiuliu, mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė, administracijos direktore Ona Balevičiūte, direktoriaus pavaduotoju Giedriumi Griškevičiumi ir Švietimo ir sporto skyriaus vedėju Vytuoliu Valūnu metu didžiausias dėmesys buvo skirtas Tūkstantmečio mokyklų projekto, Alytaus miesto savivaldybės mokyklų pastatų būklės klausimams aptarti.  

Susitikime  Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis pasidžiaugė, kad antrus metus iš eilės Alytaus miesto savivaldybės mokyklose ir lopšeliuose-darželiuose daugėja vaikų. Prakalbus apie Alytaus miesto ir rajono mokyklų užimtumą, miesto vadovas pastebėjo, kad, atsižvelgiant į  mokymo kokybę, aukštesnius mokinių pasiekimus ar didesnį popamokinės veiklos pasirinkimą,  regionui ateityje konkuruoti su miestu bus sunkiau.

Švietimo, mokslo ir sporto viceministras prof. dr. R. Skaudžius neabejojo, kad Lietuvos tūkstantmečio mokyklų projekte dalyvauti nuspręsiančias Alytaus miesto savivaldybės švietimo įstaigas lydės sėkmė.

„Mūsų pozicija nėra tokia, kad  projekte norinti dalyvauti mokykla turi būti ideali. Svarbiausia, kad savivaldybė būtų parengusi planą, kuriame būtų nurodyta aiški kryptis ir žingsniai. Jeigu neatitiksite kokio nors kriterijaus, bet rodysite, kad norite ir darote viską, kad kriterijus būtų pasiektas, jūs tikrai drąsiai galite dalyvauti projekte“, –  mintimis apie Lietuvos tūkstantmečio mokyklų projektą dalijosi viceministras.

Susitikimo metu taip pat kalbėta apie remonto  ir rekonstravimo darbų poreikį kai kuriose Alytaus miesto savivaldybės švietimo įstaigose.

Alytaus šv. Benedikto gimnazijoje  būtina keisti langus. „Šios gimnazijos mediniai langai – labai prastos būklės.  Mes, deja, nesame pajėgūs savivaldybės biudžete rasti lėšų, todėl norime paprašyti ministerijos pagalbos“, – viceministro dėmesį į Alytaus šv. Benedikto gimnaziją atkreipė mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

Alytaus Dzūkijos mokyklos specialiųjų ir lavinamųjų klasių mokinių pastato vidaus rekonstrukcija ir remontas – dar viena tema, kurią miesto vadovai aptarė su Švietimo, mokslo ir sporto viceministru prof. dr. R. Skaudžiumi. Vizito metu taip pat kalbėta dėl Alytaus Likiškėlių progimnazijos pastato renovavimo finansavimo galimybių.

Po susitikimo su miesto vadovais švietimo, mokslo ir sporto viceministras prof. dr. R. Skaudžius apsilankė Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijoje, kur Tarptautinės mokytojų dienos proga pasveikino savo buvusią chemijos mokytoją ekspertę Janę Liutkienę. Viceministro sveikinimų profesinės šventės proga sulaukė ir jo buvusi klasės auklėtoja, šiuo metu  Alytaus Jotvingių gimnazijoje  lietuvių kalbos mokytoja metodininke dirbanti, Daiva Baliukonytė.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą