Išvyka į gyvūnų prieglaudą „Keturkojo viltis“

Kovo 3 dieną Simno gimnazijos mokinių tarybos atstovai lankėsi asociacijos „Keturkojo viltis“ gyvūnų prieglaudoje. „Keturkojo viltis“ – nepelno siekianti organizacija, įkurta 2018 metais. Tai asociacija, besirūpinanti beglobiais, paliktais, sužeistais gyvūnais. „Keturkojo viltyje“ gyvena 101 šuo ir apie 200 kačių. Tik patekę į prieglaudą gyvūnai skiepijami, jiems išnaikinami parazitai, keturkojai sterilizuojami, įvedamos mikroschemos ir tik paskui apgyvendinami švariuose narvuose, aprūpinami ėdalu.

 Mokinių tarybos nariai dar prieš Šv. Kalėdas gimnazijoje vykdė akciją „Ištiesk gerumo ranką“ – aukojo beglobiams gyvūnams maisto bei jų priežiūrai būtinų daiktų. Paaukotas „dovanas“ nuvežėme ir perdavėme asociacijai „Keturkojo viltis“.

Prieglaudos darbuotojai ne tik maloniai priėmė mokinius, papasakojo jiems apie prieglaudos gyvenimo specifiką, bet ir leido atlikti priežiūros darbus: pašerti ar pavedžioti pasirinktus šunis. Nė vienas išvykos dalyvis neatsispyrė norui nusifotografuoti, o kai kurie pažadėjo atvykti į prieglaudą dar ne kartą...

Mokinių tarybos kuratorė Vineta Dzeikauskienė

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą