Alytaus profesinio rengimo centras planuoja plėtrą ir naujas specialybes

Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis, kartu su visuomeniniu konsultantu Sauliumi Ivoška  šią savaitę lankėsi Alytaus profesinio rengimo centre – jame aptartos mokymo plėtros galimybes, apžiūrėtos čia įkurtos laboratorijos. 

Alytaus profesinio rengimo centras siekia, kad dalis mokinių, kurie nori pasirinkti profesinį mokymąsi, jį rinktųsi ne nuo 10 klasės, o jau nuo 9 klasės. Taip jiems sutrumpėtų mokslo metai ir baigimo diplomus jie gautų kartu su gimnazijų moksleiviais tais pačiais metais, o ne dar po metų.

Profesinio rengimo centras turi ir ambicijų moksleivius mokyti aukštesnę pridėtinę vertę kuriančiose profesijų programose – elektroniko (derintojo), plastikų ir aukščiausios kategorijos suvirintojo. 

Taip pat planuojamos ir neformalaus suaugusių mokymo programos, kurias baigę asmenys per trumpą laiką gautų tam tikras profesines kompetencijas. 

Profesinio centro direktoriaus Vytauto Zubraus teigimu, būtinas ir dar glaudesnis bendradarbiavimas su verslu, kad būtų lengviau paruošti reikiamų profesijų specialistus. 

Centras ateityje ketina investuoti apie 0,5 milijono eurų į mokymo įrangos atnaujinimą: turėtų atsirasti mini gamyklų mokomosios linijos ir moksleiviai verslo poreikiams būtų ruošiami dar kvalifikuočiau ir geriau. 

„Turime ir labai gerų jaunų profesijos mokytojų, kurie ateityje gali išauginti labai stiprių specialistų bei patys būti žinomais ateityje. O čia besimokantys moksleiviai gali gauti daugiau praktinių profesijos žinių, kurių gimnazijoje negausi“,- pridūrė V. Zubrus. 

Į centrą taip pat dažnai atvyksta ir mokiniai iš kitų miestų, kurie čia įgauna naujos praktikos ir žinių. Šią savaitę Alytuje lankėsi Marijampolės profesinio rengimo centro mokiniai kartu su profesijos mokytoju, kurie teigė, kad Alytuje yra daug geresnė mokymo įranga ir iš čia išvažiuos daug labiau patobulėję. 

Miesto meras pasidžiaugė centro ambicijomis ir siekiais. „Mes visada esame pasiruošę padėti, jeigu matote, kad to reikia norint jums plėstis ir augti“. 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą