Ukrainiečiai Alytuje – apie lietuvių kalbos užsiėmimus, vaikų ugdymą ir įsidarbinimo galimybes

„Laba diena“, „ačiū“, „kaip sekasi?“, „labai gerai“ „man patinka Alytus“ – šiuos lietuviškai ištartus ukrainiečių  žodžius trečiadienio vakarą teko išgirsti vos pravėrus vieno iš Likiškėlių progimnazijos kabinetų duris, kuriame vyksta iš Ukrainos atvykusiems karo pabėgėliams skirti lietuvių kalbos užsiėmimai. Tik šįkart pirmuosius žodžius nedrąsiai tarti bandę daugiau nei dvi dešimtys ukrainiečių susirinko ne mokytis lietuvių kalbos, o susitikti su Alytaus miesto savivaldybės meru Nerijumi Cesiuliu. Iš jau keletą mėnesių Alytuje gyvenančių ukrainiečių miesto vadovas norėjo išgirsti, su kokiomis problemomis ir iššūkiais jiems tenka čia susidurti.

Į susitikimą atvykusios mamos ypač džiaugėsi Alytaus miesto švietimo įstaigomis – lopšeliais-darželiais ir mokyklomis, kuriose vaikai buvo mielai priimti ir jau spėjo susidraugauti su mažaisiais alytiškiais. Anot ukrainiečių, vaikai jau užsimena ir apie tai, kad mokytis jiems čia patinka labiau nei Ukrainoje. 

Susitikimo metu taip pat aptarti su ukrainiečių įdarbinimu, persikvalifikavimo galimybėmis susiję klausimai. Ukrainiečiai džiaugiasi, kad gyvenant Alytuje didelių problemų jiems nekyla – žmonės čia geranoriški ir draugiški.   

„Susitikę pasikalbėjome apie problemas ir iššūkius, kurie jiems dabar aktualūs. Ukrainiečiai domisi, kaip bus tęsiamas vaikų ugdymas nuo rugsėjo, kaip galėtų įgyti naują kvalifikaciją, kuo galėtų būti naudingi miestui ar net kokios perspektyvos yra čia likti tokiame gražiame Alytuje. Ir mes tikrai neatsuksime jiems nugaros, o ieškosime sprendimų!“ – po susitikimo su ukrainiečiais sakė Alytaus miesto savivaldybės meras N. Cesiulis.

Šiuo metu Alytuje glaudžiasi beveik 700 Ukrainos piliečių, iš jų apie 200 mokosi ugdymo įstaigose, o dar daugiau nei 200 įsidarbino vietos įmonėse.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

  • polkm vcv
    prieš 10 minučių
    Liudijimas apie tai, kaip gavau paskolą iš dangaus patirties paskola

    geros dienos, ketinantis pareiškėjas, finansams, Mano vardas yra ALEX Marie. Aš esu Lietuvos pilietis, išvykstantis iš Jungtinės Valstijos, aš esu nekilnojamojo turto vystytojas iš Ajovos, Jungtinės Amerikos Valstijos, labai rekomenduočiau gauti paskolą, jei esate galvodamas apie bet kokius finansinius sprendimus arba pasiskolinti pinigų. Jie visada privertė mane jaustis taip, lyg būčiau vienintelis jų klientas, o atsakymų pateikimo laikas buvo neįtikėtinai geras. Noriu padėkoti jiems už puikų klientų aptarnavimą ir už gautas projekto paskolos lėšas 5 550 000,00 €.

    Jei jums reikia paskolos verslo, asmeninių, projektų, investicijų ir skolų konsolidavimo paskoloms, susisiekite su jais toliau nurodytu el. pašto adresu ir būtinai praneškite, kad aš jus nukreipiau.

    Susisiekite su jais šiandien.
    Paštas: contact@skyexperienceloan.com
    apsilankykite jų svetainėje: https://skyexperienceloan.com

Parašykite komentarą