Problemas mokosi spręsti klubuose

Šeimos įgūdžių ugdymo klubai – nauja veikla, kurią vykdo Alytaus rajono Mikalavo kaimo bendruomenė „Šilaičiai“. Bendruomenė įgyvendina projektą „Alytaus rajono bendruomeniniai šeimos namai“ ir konsultuoja bei padeda spręsti konfliktines situacijas Butrimonių, Pivašiūnų, Daugų seniūnijų gyventojams.

Mikalavo kaimo bendruomenė „Šilaičiai“ projekto veiklas vykdo jau ketvirtas mėnuo. Vyksta pozityvios tėvystės mokymai, pagal iš anksto numatytą grafiką psichologo ir socialinio darbuotojo individualios konsultacijos, taip pat ir konsultacijos tėvystės gebėjimų ir ugdymo stiprinimo klausimais.

Šeimos renkasi į šeimos įgūdžių ugdymo klubus. Šiuo metu suburti du klubai – Pivašiūnų seniūnijoje Mikalavo bendruomenės ,,Šilaičiai“ namuose ir Daugų seniūnijoje Daugų Vlado Mirono gimnazijos patalpose. Kiekviename klube dalyvauja po 15 dalyvių. Užsiėmimai vyksta du kartus per mėnesį po 3 valandas, juos veda užimtumo specialistė Rasa Aleksandravičienė. Jau įvyko dvylika užsiėmimų. Į klubus susirinkę žmonės diskutuoja įvairiomis temomis: apie šeimos santykių kūrimą ir gerinimą, maisto ruošimą, sveikos gyvensenos iki šeimos švenčių organizavimą ir saviraiškos atskleidimą šeimoje.

„Bendruomenė džiaugiasi ir sveikina projekto dalyvius, kurie aktyviai dalyvauja projekto veiklose. Per tris mėnesius nuveikėme labai daug. Pradžia buvo sunkoka, tačiau radome bendrą kalbą ir su vaiku, ir su paaugliu, ir su sunkumus dėl netekčių išgyvenančiu žmogumi. Klubų dalyviai taip pat buvo aktyvūs. Per dvylika klubų užsiėmimų išanalizuota daug temų, įvykdyta nemažai užduočių, nupinti advento vainikai, sutiktas Kalėdų Senelis, atliktos maisto gaminimo edukacijos. Šeimos kūrė ir iliustravo pasakas. Klubo dalyvė Onutė sukūrė eiles, kurias paskyrė bendruomenei:

Menu tėviškę mielą, žydinčias alyvas po langais,

Kai lakstėme basi po pievas, čia buvo gera tyliais vakarais,

Juokas, džiaugsmas prabėgęs, išbraidytos ramunės laukų,

Tik menamas laikas paliko šią šarmą manųjų plaukų.

Bet gyvenimas keičia spalvas ir sunkumų našta palengvėja.

Pajunti, kad šalia ne viena – geros rankos ir širdys tave glamonėja.

Dėkoju šiandieną Jums už švelnų rūpestį gimtinei,

Širdyse tegul ilgai pulsuoja kraujas, tvirtoj geroj krūtinėj“, – sakė Mikalavo kaimo bendruomenės „Šilaičiai“ projekto finansininkė Dalia Kazakevičienė

Projekto vykdytojai ragina Butrimonių, Pivašiūnų, Daugų seniūnijų šeimas spręsti susidariusias problemas šeimose, sužinosi daug sprendimo būdų šeimos įgūdžių ugdymo klubuose. Registruotis į juos galima telefonais 8 615 62 900 arba 8 604 80 597.

Mikalavo kaimo bendruomenės „Šilaičiai“ informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą