Pietų regiono savivaldybių atstovų susitikimas Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademijoje

Jurgita Šukevičienė, Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja, Vytuolis Valūnas, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas, ir Rasa Kuckailienė, Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė, 2022 m. birželio 8 d. Vytauto Didžiojo universiteto Prezidento Valdo Adamkaus muziejaus bibliotekoje dalyvavo Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademijos organizuotame susitikime, kuriame buvo sprendžiami pedagogų rengimo, perkvalifikavimo bei kvalifikacijos tobulinimo klausimai. 

Susitikime taip pat dalyvavo Alytaus rajono, Šakių rajono, Lazdijų rajono, Varėnos rajono, Vilkaviškio rajono, Druskininkų, Kalvarijos, Marijampolės, savivaldybių ir šių savivaldybių administracijų atstovai.

Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademijos kanclerė prof. Lina Kaminskienė susirinkusių svečių paprašė pasidalinti idėjomis, kaip savivaldybės planuoja skatinti jaunus žmones pasirinkti pedagogines studijas, kaip sprendžia mokytojų trūkumo problemą.
J. Šukevičenė  pasidžiaugė, kad  Vytauto Didžiojo universitetas nori padėti savivaldybėms sprendžiant mokytojų trūkumo problemą. Mero pavaduotoja pabrėžė, kad ją džiugina po truputį besikeičiantis valstybės požiūris į mokytoją. Tūkstantmečio mokyklų programos projektas suteiks galimybę modernizuoti mokyklų aplinką, mokytojams tobulinti kvalifikaciją, todėl tikimasi,  kad tai turės įtakos mokytojo profesijos prestižui. 

Susitikime buvo kalbama apie priemones ir būdus, kurie galėtų paskatinti jaunus žmones rinktis mokytojo profesiją, t. y. stipendijų įsteigimas savivaldybėse, universitetui sudaryti sąlygas prie pagrindinės specialybės įgyti antrą specialybę, jau dirbantiems pedagogams sudaryti galimybes įgyti antrojo mokomojo dalyko kvalifikaciją.

Susitikimo metu buvo aptarta visoms dalyvavusioms savivaldybėms tikrai aktuali problema, susitarta dėl galimų jos sprendimo būdų.

Švietimo ir sporto skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą