Daugiau erdvės augti sveikiems ir laimingiems - nauja sporto salė atidaryta!

Alytaus lopšelyje-darželyje ,,Putinėlis“ lapkričio 21 d. įvyko sporto salės atidarymo šventė. Salės atidaryme dalyvavo darželio bendruomenė. Šiai proga pasidžiaugti į darželį atvyko Alytaus miesto savivaldybės švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Laima Kairienė, kuri pasveikino mus su įkurtuvėmis, palinkėjo sėkmingai naudotis šia sale. Darželio direktorė Simona Užkurė kartu su vaikais iškilmingai perkirpo simbolinę atidarymo juostelę. 

Įžengę į sporto salę šventės dalyviai stebėjosi salės naujumu, dideliais pokyčiais. Darželio direktorė papasakojo, kodėl buvo nuspręsta atidaryti mūsų lopšelio-darželio salę, pabrėžė sporto naudą vaikams ir suaugusiems.

,,Ši diena mums ypatinga - atidaryta moderni sporto salė, kurioje vyks fizinio ugdymo pamokos. Tai svarbus ir lauktas projektas visai darželio bendruomenei. Džiugu, kad mūsų vaikučiai turi galimybę sportuoti. Moksliškai įrodyta, kad įgūdis ir įprotis sportuoti susiformuoja iki 12 metų, todėl fizinis aktyvumas ypač svarbus ikimokyklinio amžiaus vaikams, kurie intensyviai auga ir tobulėja. Fizinė veikla gerina sveikatą, nuotaiką, padeda geriau pažinti save, vystosi vaikų emocinis intelektas ir charakteris. Sportuodami mokomės bendrauti bei bendradarbiauti, patiriame įvairius emocinius išgyvenimus: džiaugsmą, drąsą, baimę, nusivylimą, stipriname pasitikėjimą savimi. Judant gerėja motorika, vystosi vaiko fiziniai gebėjimai. Kiekvienam vaikui sportas gali suteikti geresnę gyvenimo kokybę dabar ir ateityje. Kartu su partneriais įgyvendindami Sporto rėmimo fondo dalinai finansuojamą projektą ,,Judame. Augame. Sveikėjame“, įsigijome daug sporto inventoriaus mūsų salei. Nuostabu, kad mūsų mažieji ir visa bendruomenė jau gali džiaugtis puikia šiuolaikiška erdve sportui bei kitoms veikloms.“ - sakė direktorė.

Šia proga šaunieji priešmokyklinukai kartu su mokytojomis visus dalyvavusius pakvietė į bendrą mankštą - vyko aerobika šokio ritmu.
Sporto atidarymo proga direktorė ir pavaduotoja ugdymui padėkojo visiems darbuotojams intensyviai dirbusiems įrengiant ir tvarkant salę bei palinkėjo visiems būti sveikiems ir laimingiems.

Alytaus lopšelio-darželio ,,Putinėlis” ikimokyklinio ugdymo mokytoja Jolita Ruplėnienė

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą