Paskelbti Mokyklų edukacinių erdvių konkurso rezultatai

2018 m. vyko Mokyklų edukacinių erdvių konkursas, kuriame sukurtas aplinkas pristatė 82 Lietuvos mokyklos. Savo erdves konkursui pateikė ir Lazdijų rajono savivaldybės ugdymo įstaigos. Nacionalinei vertinimo komisijai vietose apžiūrėjus II konkurso etapui pateiktas geriausiai tvarkomas mokyklų edukacines erdves, Lazdijų rajono savivaldybės mokyklos pateko tarp nugalėtojų.

A kategorijoje, nugalėjo Lazdijų rajono Veisiejų Sigito Gedos gimnazija, o  B kategorijoje – Kučiūnų mokykla. Iš viso nacionalinė komisija su geriausiomis edukacinėmis erdvėmis pripažino 33 Lietuvos mokyklas.

Nugalėtojų laukia prizas – mokymai „Edukacinių erdvių ir gamtos ekspozicijų mokyklų aplinkoje kūrimas remiantis Čekijos ir Vokietijos visuomenės švietimo institucijų ir viešųjų edukacinių erdvių kūrimo ir naudojimo patirtimi“ 2018 m. rugsėjo 17-22 d. Į mokymus bus kviečiamas nugalėjusių mokyklų atstovai.

Šio konkurso tikslas – aktyvinti mokyklų tikslingą, darnų ir estetišką edukacinių erdvių kūrimą ir kūrybišką jų naudojimą mokinių ugdymo procesui organizuoti, įtraukiant į praktinę veiklą visą mokyklos bendruomenę; skatinti mokyklų bendruomenių kūrybiškumą ir savarankiškumą, kuriant mokyklos vidaus ir lauko ir edukacines erdves; ugdyti vaikų ir jaunimo aplinkosaugos ir bendrąsias vertybes, formuojant mokyklos aplinkos savitumą, kuriant gamtos ir žmogaus sąlyčio aplinkoje zonas; stiprinti bendravimo ir bendradarbiavimo ryšius tarp ikimokyklinio, bendrojo ugdymo, profesinio mokymo įstaigų, neformaliojo vaikų švietimo mokyklų, skleisti gerąją patirtį.

Lazdijų r. sav. inf.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą