Pasitikėjimo linija – apie Darbo biržos paslaugas ir aptarnavimo kokybę

Šalies gyventojai kviečiami būti aktyviais ir pranešti apie asmenų, besinaudojančių valstybės teikiamomis garantijomis, galimus piktnaudžiavimo atvejus, taip pat darbo biržos darbuotojų galimai neskaidrias veiklas. Tą padaryti galima paskambinus trumpuoju numeriu 1883, siunčiant pranešimą elektroniniu paštu pasitikejimolinija@ldb.lt ar užpildant elektroninę pasitikėjimo anketą.


„Šiuo metu darbo biržos sistemoje įgyvendinant pertvarką kiekvieno piliečio ar kliento atsiliepimas, neigiamos patirtys mums yra itin svarbios, todėl kviečiame pranešti apie pastebėtas galimai nesąžiningas veiklas. Kiekvienas gautas atsiliepimas yra nagrinėjamas ir esant pažeidimams imamasi veiksmų, bendradarbiaujama su atitinkamomis valstybės institucijomis. Darbo ieškančių gyventojų ar įmonių atstovų netikslingas naudojimasis užimtumo rėmimo paslaugomis siekiant finansinės naudos ar darbo biržos darbuotojų nesąžininga veikla, netinkama klientų aptarnavimo kultūra nėra toleruojama“, – pažymi Lietuvos darbo biržos Kokybės vadybos ir kontrolės skyriaus vedėjas Gytis Darulis.

Darbo biržos kompetencijai priklausantys klausimai ir galimi darbo ieškančių gyventojų, darbdavių ir teritorinių darbo biržų darbuotojų pažeidimai nagrinėjami centriniame administracijos padalinyje Vilniuje.

Pranešimus šalies gyventojai gali pateikti dviem būdais – ir anonimiškai, ir oficialiai.

Anonimiškai:

trumpuoju numeriu 1883 (skambutis apmokestinamas pagal ryšio operatoriaus taikomus tarifus);
užpildant elektroninę pasitikėjimo anketą.
Oficialiai (neanonimiškai):

trumpuoju numeriu 1883 (skambutis apmokestinamas pagal ryšio operatoriaus taikomus tarifus);
užpildant elektroninę pasitikėjimo anketą;
pateikiant pasirašytą skundą Lietuvos darbo biržos Kokybės vadybos ir kontrolės skyriui (Geležinio Vilko g. 3A, Vilnius).
Taip pat teritorinėse darbo biržose ir klientų aptarnavimo skyriuose yra įrengtos pašto dėžutės nuomonėms, atsiliepimams, skundams, pasiūlymams bei kitai informacijai, susijusiai su korupcijos prevencija ir (ar) korupcijos apraiškomis pateikti.

Primename, kad Lietuvos Respublikos įstatymuose numatyta atsakomybė už šmeižtą ar tikrovės neatitinkančių ir asmens garbę bei orumą žeminančių duomenų paskleidimą.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą