Alytaus rajono socialiniai pedagogai dalijosi patirtimi Lazdijuose

Desyras Jozefas Mersjė yra pasakęs: „Privalome dalytis ne tik tuo, ką turime, bet ir tuo, kas esame.“ Alytaus rajono socialinių pedagogų metodinio būrelio nariai kartą per mėnesį susiburia draugėn, kad pasidalintų, kas kuo gyvena, kad aptartų ir paanalizuotų aktualiausias darbines problemas, kartu numatytų galimus sprendimo būdus. Viena iš prioritetinių sričių – dalijimąsis gerąja patirtimi ir bendradarbiavimo galimybių paieška organizuojant pagalbos mokiniui procesą.

Paskutinysis besibaigiančių metų rajono socialinių pedagogų metodinio būrelio pasitarimas vyko Lazdijuose. VšĮ Lazdijų švietimo centro metodininkės Jurgitos Balevičiūtės kvietimu Lazdijų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Jaunimo centre Alytaus rajono socialinių pedagogų metodinio būrelio nariai susitiko ir aktyviai dalijosi patirtimi su kolegomis iš Lazdijų. Lazdijų viešosios bibliotekos Jaunimo centro direktorė Renata Rudienė pristatė Jaunimo centro veiklas, pagrindinius organizuotus renginius, projektus. Lazdijų jaunimo reikalų koordinatorė Sandra Černeckaitė apžvelgė opiausias problemas, su kuriomis susiduria Lazdijų krašto jaunimas bei pasidalijo patirtimi, dirbant Jaunimo centre. Lazdijų rajono savivaldybės socialinės globos centro „Židinys“ direktorius Egidijus Aleksonis aprodė dvejus šeimyninius globos namus, įsikūrusius Staidarų ir Bajoriškės kaimuose. Svečius sužavėjo jaukiai ir šiuolaikiškai įrengtos patalpos, išpuoselėtos namų aplinkos. Tėvų meilės stokojantys vaikai turi išties puikias sąlygas augti, realizuoti save, jausti atsakingą juos ugdančių darbuotojų rūpestį.

Tikimės, kad aptartos bendradarbiavimo gairės sėkmingai plėsis ir išaugs į gražią bendradarbiavimo draugystę, o aplankytos įstaigos tik įrodė, kokie gražūs gali būti glaudžios ir darnios partnerystės rezultatai.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą