Muzikos mokykloje svečiai iš Šveicarijos

Koks didžiausias įvertinimas mokytojui? Tikriausiai matyti sėkmingus savo mokinius, garsinančius ne tik mokytoją, mokyklą, miestą, bet ir šalį. Tai galėjome įsitikinti vasario 18 d. Alytaus muzikos mokykloje, kurioje viešėjo trombonistas Andrius Pamorskis, Muzikos mokyklos absolventas. Andrius mokėsi groti trombonu mokytojo Liudo Vaitkaus klasėje, teorines žinias gilino pas mokytoją Alytę Vitkauskienę, grojo pučiamųjų orkestre (mokytojas Rimantas Jočys), diksilende (mokytojas Dainius Platūkis) ir simfoniniame orkestre „Svajonė“ (mokytoja Daiva Martikonytė), vėliau tęsė studijas Vilniaus Juozo Tallat-Kelpšos konservatorijoje ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Baigęs atlikimo meno magistro studijas Bazelio (Šveicarija) muzikos akademijoje, A. Pamorskis grojo Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatro orkestre. Šiuo metu Andrius studijuoja antroje pedagogikos magistro studijų programoje toje pačioje Bazelio muzikos akademijoje. Atlikėjas aktyviai dalyvauja projektinėje veikloje, groja Bazelio simfoniniame orkestre, Berlyno (Vokietija) radijo simfoniniame orkestre, Bazelio trombonų kvartete.
Susitikimas prasidėjo meistriškumo pamokomis, jose dalyvavo Muzikos mokyklos Pučiamųjų instrumentų skyriaus mokytojo Ramūno Valaičio trombono specialybės mokiniai, koncertmeisterė Sonata Bazevičienė. A. Pamorskis pasakė mokiniams ir mokytojams daug profesionalių pastabų ‒ dėl kūrinių interpretacijos, kaip atlikėjas turi elgtis scenoje. Jis pažymėjo mokinių gerą pasirengimą ir mokytojų pedagoginį profesionalumą. Atviras pamokas stebėjo Muzikos mokyklos mokiniai ir mokytojai.
Mokykloje taip pat viešėjo Camila Meneses (sopranas), kilusi iš Bolivijos (Pietų Amerika), Liucernos (Šveicarija) muzikos akademijos magistrantė, studijuojanti atlikimo meną.
Prasidėjęs koncertas Enrique Crespo Improvizacija trombonui atskleidė šio instrumento neįprastas galimybes. Koncerte skambėjo Manuel Ponce „Žvaigždutė“ ‒ tai pirmoji Camilos daina, kurią solistė atliko ypač jautriai. Koncertas tęsėsi Joseph Jongen arija, polonezu, ir Giacomo Puccini „Koks nuostabus sapnas“. Andrius su Camila muzikuoja ir drauge. Retai sutinkamos sudėties ansamblis atliko originalų baroko stiliaus kūrinį, parašytą Habsburgų imperatoriaus Joseph I Alme Ingrate, trombonui, sopranui ir fortepijonui. Atlikėjams akompanavo Alytaus muzikos mokyklos koncertmeisterė metodininkė Lina Abromavičienė. Koncerto atlikėjai turėjo vos keletą repeticijų, o tai – tikrai nemenkas iššūkis muzikantams.
Klausytojai buvo sužavėti atlikėjų profesionalumu, nuoširdžiu ir įtraukiančiu koncertinės programos pristatymu. Po koncerto vyko šiltas atlikėjų ir mokytojų susitikimas, pasidalyta gražiais prisiminimais, patirtimi ir profesinėmis įžvalgomis. Dėkojame atlikėjams ir linkime sėkmės!

Undinė Pinkevičienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą