Dėl vaistų pardavimo gyventojams karantino metu


Siekiant išvengti masinio susibūrimo vietų, vaistinėms uždrausta karantino metu naudoti bet kokias pardavimų skatinimo priemones (akcijas, nuolaidų valandas ir kt.), kurios didina gyventojų srautus vaistinėse (išskyrus prekybą internetu).
Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba (VVKT) primygtinai prašo vaistininkus būti atsakingais, o žmones – sąmoningais ir į vaistines eiti apsipirkti prieš tai įvertinus visas aplinkybes, eilėse stovėti saugiu atstumu.
VVKT vadovas Gytis Andrulionis atkreipė dėmesį, kad vaistinėms karantino metu draudžiama parduoti (išduoti) gyventojams daugiau kaip po vieną to paties bendrinio pavadinimo, stiprumo ir farmacinės formos nereceptinio vaistinio preparato išorinę pakuotę vieno apsipirkimo metu. Šiam draudimui yra kelios priežastys: „Pirma, tikrai nėra jokios būtinybės namuose turėti dešimt ar dvidešimt pakuočių vieno ar kito vaisto. Antra, elgesys, kai žmonės urmu perka vaistus, o vaistininkai šiuos parduoda be jokių apribojimų, gali sukelti dvi didžiules tikėtinas problemas: pirmiausia bus sudarytos visos sąlygos vaistų tiekimo sutrikimams, tad pacientai, kuriems artimiausiu metu tikrai reikės vienų ar kitų vaistų, rizikuoja nebeturėti kuo gydytis. Antra, neracionalus, neatsakingas vaistų vartojimas gresia rimtais sveikatos sutrikimais“ – teigė VVKT vadovas.
„Tikimės solidarumo, kad tiek gyventojai, tiek vaistininkai šioje situacijoje elgsis atsakingai. VVKT kontroliuos, kad atsakingo vaistininkų požiūrio ir sveikatos apsaugos ministro sprendimo būtų laikomasi. Nesilaikant reikalavimų, gresia atsakomybė teisės aktų numatyta tvarka. Visus, kurie pastebėjo šio sprendimo nesilaikymą, prašome apie tai informuoti VVKT“, - tvirtino G. Andrulionis.

VVKT informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą