Alytaus miesto mokiniams nupirkta daugiau kaip 400 kompiuterių

Alytaus miesto savivaldybė gavo 410 planšetinių kompiuterių ir 33 nešiojamuosius kompiuterius. Jie skirti Alytaus miesto savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų mokinių nuotoliniam mokymui. Šią kompiuterinę įrangą Mokyklų aprūpinimo gamtos ir technologinių mokslų priemonėmis projekto lėšomis mokiniams nupirko Nacionalinė švietimo agentūra.

Pasak Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotojos Jurgitos Šukevičienės, nuotolinis mokymas jau savaime yra iššūkis, todėl užtikrinti reikalingas mokymo priemones mokiniams – būtina. Ji džiaugiasi, kad kompiuterinės įrangos poreikis visiškai patenkintas, ir Alytaus mokiniai galės kokybiškai mokytis.

Balandžio mėnesio pradžioje į Alytų atkeliavo 270 kompiuterių su SIM interneto kortelėmis, o balandžio 17 d. parvežta dar 140 planšetinių ir 33 nešiojamieji kompiuteriai.
Džiugu, jog prie mokinių ugdymo prisideda ir Alytaus miesto gyventojai. Štai prieš keletą dienų alytiškis Evaldas Ruseckas Alytaus šv. Benedikto gimnazijai dovanojo kompiuterį ir planšetę. Dovanų sulaukė ir vienas iš Alytaus Likiškėlių progimnazijos mokinių. Jam alytiškė Kristina dovanojo nešiojamąjį kompiuterį.

AMSA informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą