Nuotraukos autorius: lrytas.lt koliažas

A. Monkevičiaus žinios mokiniams ir tėvams – į mokyklas tektų grįžti dėl dviejų savaičių

Nepaisant to, kad šiuo metu bendrojo ugdymo mokyklos dirba nuotoliniu būdu, svarstoma galimybė bent dvi savaites leisti mokiniams grįžti į mokyklas ir dirbti įprastu būdu. Tai penktadienį pranešė švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

„Pradėta nagrinėti galimybė pradinėms klasėms į mokyklas grįžti nuo gegužės 25 dienos, o pagrindinio ir bendrojo ugdymo mokiniams nuo birželio 1 dienos. Aišku, reikia sulaukti Vyriausybės sprendimo, atsižvelgiant į palankią epidemiologinę situaciją ir švelninant karantino sąlygas“, – kalbėjo A.Monkevičius, pridūręs, kad kitą savaitę šitie sprendimai bus svarstomi Vyriausybėje.

Kada baigti mokslo metus, sprendžia mokyklų vadovai

Anot ministro, taip pat mokyklos, atsižvelgusios į galimybę, galėtų teikti individualias konsultacijas bei teikti švietimo pagalbą mokiniams, ypatingai abiturientams. „Sprendimą, kada baigti mokslo metus ir pradėti vasaros atostogas priima švietimo įstaigos vadovas, suderinęs su mokyklos taryba ir steigėju“, – pridūrė ministras. Paprastai pradinių klasių mokiniams ugdymo procesas trunka 175 dienas, pagrindinio ir vidurinio ugdymo – 185, o abiturientams – 163 dienos. Taigi ugdymo procesas jiems turėtų baigtis gegužės 22 dieną, jeigu ugdymo planas nebuvo koreguojamas.

Abiturientų egzaminų grafikas nesikeičia

A.Monkevičiaus teigimu, abiturientų egzaminų grafikas jau yra suderintas ir dėl jo niekas nesikeičia. „Dėl brandos egzaminų vykdymo, laikantis sveikatos apsaugos būtinų priemonių. Kaip ne kartą jau sakėme, kad sveikatos išsaugojimas yra mūsų prioritetas, tačiau turime atlikti ir labai svarbų brandos egzaminų organizavimo ciklą, kuris susideda iš kelių etapų. Kaip jau ne kartą buvo skelbta, grafikas jau yra ir niekas čia nesikeičia. Egzaminų sesija prasideda birželio 22 dieną ir baigiasi rugpjūtį. Esame susiderinę ir su aukštosiomis mokyklomis priėmimo grafikus“, – sakė ministras. „Tendencijos yra palankios ir mes sėkmingai numatėme tą galimybę egzaminų sesiją pradėti vėliau“, – pridūrė jis.

Galės atsisakyti pasirinktų egzaminų, vykdytojais negalės būti rizikos grupei priklausantys asmenys

Nacionalinės švietimo agentūros l.e.p. direktoriaus pavaduotoja Asta Ranonytė pabrėžė, kad abiturientams bus sudaryta galimybė iki gegužės 18 dienos atsisakyti pasirinktų brandos egzaminų, jei bus toks poreikis. „Yra siūlymas ir sudaroma galimybė mokiniams artimiausiu metu, t.y. iki gegužės 18 dienos, atsisakyti pasirinktų brandos egzaminų, jeigu jų poreikio nėra, svarstant apie būsimas studijas ir būsimą karjerą. Kitas svarbus aspektas, kuris yra fiksuotas, remiantis Sveikatos apsaugos ministerijos detaliomis rekomendacijomis, nustatyti reikalavimai tiek pačiai vykdymo patalpai, tiek egzamino grupės ir vykdytojų grupės sudarymui“, – pokyčius vardijo ji. Anot A.Ranonytės, egzaminų vykdytojais negalės būti rizikos grupei priklausantys asmenys.

Padėti stebėti egzaminus siūlosi studentai

Vilniaus universiteto Studentų atstovybė (VU SA) kartu su Vilniaus universitetu (VU), reaguodami į COVID-19 pandemijos sukeltus iššūkius Lietuvoje, tvirtina esantys pasirengę padėti vykdant valstybinius egzaminus. „Šiuo laikotarpiu svarbiausia užtikrinti visų mūsų sveikatą ir saugumą. Atsižvelgdami į tai, kad didelė dalis Lietuvos pedagogų patenka į rizikos grupę, manome, kad ypatingai svarbu, jog jiems būtų maksimaliai sumažintas egzaminų stebėjimo krūvis“, – išplatintame pranešime teigė VU SA prezidentas Klaudijus Melys.

Giedrė Balčiūtė Agnė Černiauskaitė

lrytas.lt inf. 

 

Komentarai

  • Keisha Ocean
    prieš 45 minučių
    Mano santuoka susiklostė taip gerai, kai staiga mano vyras pradėjo papildomus vedybinius reikalus su savo sekretore ir kai sužinojau, kad jis nebegrįžta namo. Aš pradėjau ieškoti pagalbos, nes negaliu auginti vaikų vienas, ir tada aš sutikau visagalį gydytoją Ilekhojie, kuris liepė man nesijaudinti ir kad jis ketina atkurti mano santuoką. Taip jis padarė rašybą ir mano vyras priėjo prie manęs maldaudamas, kad visas mano darbas buvo padarytas už nugaros. Ačiū visagaliui dr. Ilekhojie. Tu esi tavo žodžių žmogus!

    El. Paštas; gethelp05@gmail.com ir paskambinkite arba „WhatsApp“ jam telefonu +2348147400259
  • Lucia Eden
    prieš 23 minučių
    mielai dalinuosi savo liudijimais šiandien su pasauliu. Aš niekada neįsivaizduoju savęs tai darantis, bet esu kupinas džiaugsmo ir noriu, kad kiti turėtų savo pagalbą. Aš esu biuro sekretorė pagal profesiją, turiu du vaikus su vyru. Mano vyras paliko mane ir mūsų vaikus be jokio paaiškinimo. Jis tiesiog paliko namą, o aš girdėjau, kad jis mato kitą moterį. Išbandžiau visas įmanomas priemones, kad grąžintum jį namo, tačiau jis elgėsi keistai manęs atžvilgiu ir netgi apleido vaikus. Aš buvau nusivylęs ir nuniokotas, ieškojau pagalbos iš įvairių pusių, kol pamačiau pranešimą apie dr. Ajayi rašybos keitiklį. Kreipiausi į rašytoją, kuris man pasakė, ką daryti. Jis patikino mane, kad jis ištaria rašybą ir viskas bus gerai per tris dienas, tačiau buvau skeptiškas ir išsakiau keletą minčių, kol galiausiai vėl susisiekiau su juo, mes kartu ėjome į procesą ir nustebau, kad rašyba suveikė, o mano vyras grįžo namo ir atsiklaupė, kad maldautų atleidimo, bet pirmasis buvo jo netikėtas skambutis, nes mes nesikalbėjome apie 6 mėnesius. Dr. Ajayi yra iš tikrųjų jo žodžių žmogus, jei turite problemų dėl savo santykių ar bet kurio gyvenimo aspekto, susisiekite su rašytoju dr. Ajayi dėl ilgalaikio sprendimo.

    Paštas: drajayi1990@gmail.com
    „Viber“ arba „WhatsApp“ numeris: +2347084887094
  • Nabrel Kimberly
    prieš 38 minučių
    Mano vardas Nabrel Kimberly. iš FL JAV. Aš esu čia, kad paliudyčiau apie puikų ir galingą rašytoją, vardu dr. Ilekhojie. Buvau toks sumišęs ir nusiaubtas, kai meilužė paliko mane pas kitą merginą. Man jo reikėjo beviltiškai, nes aš jį taip mylėjau. Taigi kreipiausi pagalbos į šį puikų rašybos atstovą. Jis padėjo man mesti ant jo meilės burtą ir tik per 48 valandas draugas berniukas grįžo pas mane verkdamas ir maldaudamas atleidimo. Dr Ilekhojie leido jam sužinoti, kaip aš jį myliu ir noriu. Ir jis taip pat atvėrė akis, norėdamas pavaizduoti, kokią meilę kartu turime. Rašydama šį liudijimą dabar esu pati laimingiausia moteris žemėje. Noriu rekomenduoti šį puikų rašybos rašytoją visiems, kuriems tikrai reikia skubios meilės išardymo sprendimo. Siųskite jam el. Laišką šiuo adresu: gethelp05@gmail.com. Taip pat galite pažiūrėti „Whatsapp“ jo telefono numeriu +2348147400259

Parašykite komentarą