Nuo lapkričio 1 d. įsigalioja nauji Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimai, skirti alkoholio vartojimo bei su juo susijusių neigiamų padarinių mažinimui

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas primena, kad nuo 2020 m. lapkričio 1 d. įsigalioja nauji Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimai, skirti alkoholio vartojimo bei su juo susijusių neigiamų padarinių mažinimui:

Parduodami alaus, fermentuotų gėrimų, alkoholinių kokteilių grupėms priklausantys alkoholiniai gėrimai, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija yra didesnė kaip 6 procentai,  turi būti išpilstyti į  ne didesnę nei 0,2 litro tarą.*

Parduodami alaus, fermentuotų gėrimų, alkoholinių kokteilių grupėms priklausantys alkoholiniai gėrimai, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija yra ne didesnė kaip 6 procentai, turi būti išpilstyti į tarą, kurios talpa iki 1 litro.*

Draudžiama parduoti alkoholinius gėrimus, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija yra didesnė kaip 22 procentai, gamyklų supiltų į stiklines, taures ir kitą gėrimams tiesiogiai vartoti skirtą tarą.

*Pastaba. Pakeitimai negalioja alkoholiniams gėrimams, jeigu jie išpilstyti į stiklinę, keramikinę, medinę ar metalinę tarą.

Primename, kad firminėje alkoholinių gėrimų gamybos įmonės parduotuvėje išpilstomiems alkoholiniams gėrimams į plastikinius butelius ar kitas panašias talpas, skirtas išsinešti, šie draudimai taip pat galioja.

Kadangi minėti Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimai buvo priimti daugiau nei prieš metus, Departamentas tikisi, kad ūkio subjektai spėjo tinkamai pasiruošti šiems pakeitimams.

Dėl papildomos informacijos ir konsultacijų suteikimo maloniai prašome kreiptis į Tabako ir alkoholio kontrolės skyrių tel. 8 706 68094.

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą