Mokestinės paskolos sutartį be palūkanų įmonės sudaryti gali iki vasario 28 d.

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, kad įmonės, kurios pavasarį buvo laikomos nukentėjusiomis, tačiau rudens karantino metu jų veikla nebuvo apribota ir į naująjį nukentėjusių nuo COVID-19 sąrašą nebuvo įtrauktos, iki vasario 28 d. turėtų kreiptis į VMI bei sudaryti mokestinės paskolos sutartį be palūkanų. 

„Alytaus apskrityje 157 įmonės, turinčios apie 2,3 mln. eurų mokestinę nepriemoką, iki šiol į mokesčių administratorių dėl mokestinės paskolos sutarčių nesikreipė“, - teigia Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė, pažymėdama, kad jeigu įmonė prašymo iki vasario 28 d. nepateiks, būtų laikoma, kad tokios sutarties įmonei nereikia, o nuo kovo 1 d. jai galiotų įprasta mokesčių mokėjimo ir MPS sudarymo tvarka su palūkanomis, turima nepriemoka taptų skola.

Turimais duomenimis, Alytuje veikiančių įmonių, kurios nesikreipė į VMI dėl MPS sudarymo, mokestinė nepriemoka yra 1,2 mln. eurų, Druskininkuose – 710,4 tūkst. eurų, Varėnos r. – 153,2 tūkst. eurų , Alytaus r. – 138 tūkst. eurų, , Lazdijų r. – 52,4 tūkst. eurų. 

Kreiptis dėl MPS sudarymo reikia prisijungus prie Mano VMI: „Paslaugos“ > „Užsakyti Paslaugą“ > „Mokesčių apskaita ir mokėjimai“ > „Mokestinės nepriemokos sumokėjimo terminų atidėjimas arba išdėstymas“. Mokestinę paskolos sutartį be palūkanų Lietuvoje jau yra sudarę apie 4 tūkst. įmonių. Jos yra išdėsčiusios ir dalimis sumokės beveik 290 mln. eurų mokesčių ir įmokų.

Tiek pavasarį sudarytą, tiek ir naująjį nukentėjusių nuo COVID-19 įmonių sąrašą galima rasti VMI internetinėje svetainėje, skiltyje „Nukentėjusiems nuo COVID-19“ > „Informacija verslui“. Pasikonsultuoti mokestinės paskolos sudarymo bei kitais mokesčių klausimais gyventojai gali paskambinę 1882 ar pateikę paklausimą elektroniniu būdu per Mano VMI.

VMI informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą