Valstybė rems Lietuvoje besikuriančius Ukrainos verslus

Nuo šiandien Ukrainos verslo atstovai, kurie po šių metų vasario 24 d. nusprendė pradėti veiklą mūsų šalyje, jau gali kreiptis dėl subsidijų už darbo vietų kūrimą ir įsikūrimą. Pagal šią Ekonomikos ir inovacijų ministerijos parengtą priemonę subsidijoms iš viso numatoma skirti iki 2 mln. eurų.  Šiai priemonei jau anksčiau pritarė Vyriausybė.   

Pagal priemonę „Subsidijos Ukrainos verslo subjektų įsteigtoms darbo vietoms Lietuvos Respublikoje“ vienam pareiškėjui gali būti skiriama parama ne mažiau kaip už 10 darbo vietų, skirtų pagrindinei jo ekonominei veiklai vykdyti, įsteigimą. Už verslo įsteigimą Lietuvoje numatyta vienkartinė 10 000 eurų, o už vienos naujos darbo vietos įsteigimą – 5 000 eurų subsidija.  

„Karas Ukrainoje tęsiasi jau daugiau kaip tris mėnesius, o kiekviena jo diena ne tik griauna žmonių likimus, bet ir naikina šalies ekonomiką. Todėl sprendimų, kaip padėti Ukrainos verslui išgyventi, reikia greitų ir ryžtingų. Siekdami padėti Ukrainos įmonėms, kurios dabar negali tęsti veiklos savo šalyje, operatyviai parengėme ir patvirtinome naują priemonę. Ji paskatins Ukrainos įmones ir verslininkus plėtoti veiklą Lietuvoje, kurti naujas darbo vietas“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.  

Pareiškėju gali būti juridinis asmuo, kurį ne anksčiau kaip 2022 m. vasario 24 d. Lietuvoje įregistravo Ukrainos bendrovė, o šios bendrovės vidutinės metinės pajamos per paskutinius trejus finansinius metus buvo ne mažesnės nei prašoma subsidijos suma. Darbuotojų skaičius 2021 m. pabaigoje turėjo būti ne mažesnis nei 20.  

Pareiškėjas įsipareigoja ne vėliau kaip iki šių metų lapkričio 1 d. Lietuvoje įsteigti ne mažiau nei 10 darbo vietų. Į subsidiją gali pretenduoti įmonės, kurių akcininkai ir jų valdybų nariai nėra įtraukti į sąrašus asmenų, kuriems taikomos bet kokios Jungtinių Tautų, Europos Sąjungos, Lietuvos, JAV ar kitos sankcijos.  

Priemonę administruoja VšĮ „Investuok Lietuvoje“. Daugiau informacijos galima rasti čia.  

Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą