Alytaus rajone pradėtas Lietuvos kaimo turizmo sezonas

Alytaus rajono sodyboje „Dvarčėnų dvaras“ atidarytas 21-asis Lietuvos kaimo turizmo sezonas, iškelta asociacijos vėliava. Kaimo turizmo sodybų šeimininkai susitiko su kelionių organizatoriais ir operatoriais, vyko kontaktų mugė, konferencija, ekskursijos.

Lietuvos kaimo turizmo asociacijos vėliavą iš Klaipėdos rajono savivaldybės perėmė Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas. Sveikindamas iš įvairių rajonų atvykusius kaimo turizmo sodybų savininkus, ministerijų, savivaldybių ir kitų organizacijų atstovus, meras pažymėjo, kad Lietuvoje yra daug vietų poilsiui ir nereikia laukti vėluojančių lėktuvų ar patirti kitokios rizikos, vykstant į kitas šalis.

„Kiek gražios yra aplinkos – geros ir saugios su visokiomis paslaugomis Lietuvoje, kaimo turizmo sodybose. Mokate nustebinti, pasiūlyti pramogų, sudominti“, – kaimo turizmo sodybų šeimininkams sakė meras ir pakvietė susipažinti su Alytaus rajonu, kuriame yra daug gražios ir natūralios gamtos, gerų, šiltų žmonių, kurie pasiruošę priimti ir pavaišinti. „Pamatykite mūsų rajoną – mes esame tas kraštas, kuris turi, ką parodyti, kuo nustebinti ir kuo sužavėti“, – sakė meras A. Vrubliauskas.

Lietuvos kaimo turizmo asociacijos prezidentas Linas Žabaliūnas padėkojo merui už priėmimą ir gerą orą sezono atidarymo metu – tokio kaimo turizmo sodybų šeimininkai tikisi visą vasarą. Jis pažymėjo, kad kaimo turizmo verslininkai turi naujų paslaugų – šiais metais ypač didelis dėmesys skiriamas agroturizmui, atidaryti daugiau kaip 70 ūkių turistų lankymui, atrandami paveldo sodai, o Alytaus rajonas sezono atidaryme pristatė amatininkus, kurie gali būti įdomūs turistams.

„Įžvalgų ir motyvų keliauti Lietuvoje yra daug, tik reikia tinkamai parodyti. Atveriam plačiai vartus turistams, kurie keliauja Lietuvos kaime“, – sakė L. Žabaliūnas. Jo teigimu, šiam sezonui yra pasiruošusios daugiau kaip 650 kaimo turizmo sodybų, kuriose daugiau kaip 14 tūkstančių apgyvendinimo vietų.

Kaimo turizmo asociacijos sertifikatas – paveikslas su gandru – įteiktas Alytaus rajono kaimo turizmo sodybos „Dvarčėnų dvaras“ savininkams Irmai ir Egidijui Blažauskams. Prie sodybos visą sezoną plazdės asociacijos vėliava, kurią kartu iškėlė rajono meras A. Vrubliauskas ir sodybos savininkas. Kitais metais ji bus perduota  Utenos rajonui, kurio meras Alvydas Katinas dalyvavo ir Alytaus rajone vykusioje šventėje.  

Lietuvos kaimo turizmo sezono atidaryme Alytaus rajono bendruomenės pristatė savo veiklą. Didelio susidomėjimo sulaukė iš Daugų atvykusios Ilonos Zapolskienės kepamas šakotis, dauguma paragauti norėjo ir Pivašiūnų amatų centro krosnyje iškeptų ant kopūsto lapų dzūkiškų bandų, paskanauti Mikalavo bendruomenės „Šilaičiai“ sriubos, lašinių, grybukų, naminio pyrago, aloviškės Astos Kisielienės ant ajerų keptos ruginės duonos, ūkininkės Daivos Kvedaraitės šaltalankių giros, sulčių, kitų gaminių. Dauguma produktų turi kulinarinio paveldo sertifikatus.

Mėgstančių puoštis akį traukė Alytaus rajono amatininkių dirbiniai iš karoliukų, keramikos, vytelių, įvairūs mezginiai. Aloviškis Henrikas Janukaitis demonstravo, kaip senovėje buvo liejamos žvakės, o batsiuvys iš Krokialaukio Gediminas Paplauskas demonstravo, kaip gaminamos šlepetės, kurių iš Alytaus rajono išsivežė ne vienas kaimo turizmo sodybos šeimininkas.

Lietuvos kaimo turizmo sezono atidarymo šventės svečius į šokio sūkurį įtraukė Butrimonių šokėjai bei Punios ansamblis „Punelė“, Alytaus rajono maršrutus turistams, lankytinas vietas pristatė turizmo informacijos centras.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

  • Susan Benson
    prieš 56 minučių
    Sveiki, ponios ir ponai, ar jums reikalinga finansinė pagalba? Aš Susan Benson. Esu skolintojas, taip pat finansų konsultantas.

    Ar jums reikia verslo paskolos, asmeninės paskolos, hipotekos paskolos ar paskolos, kad užbaigtumėte savo projektą? jei jūsų atsakymas yra teigiamas, rekomenduosiu kreiptis į mano įmonę. Mes teikiame visų rūšių paskolų paslaugas, įskaitant ilgalaikes ir trumpalaikes paskolas. Norėdami gauti daugiau informacijos, parašykite mums el. Paštu: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) arba parašykite man žinutę tiesiogiai „WhatsApp“ telefonu: +447903159998 ir gaukite atsakymą akimirksniu.

    Mes esame išsami finansinių paslaugų įmonė ir esame pasiryžę padėti jums įgyvendinti visus jūsų siekius. Mes specializuojamės veiksmingiausių ir greičiausių struktūrizuotų finansų sprendimų teikimo srityje asmenims ir įmonėms.

    Štai keletas priežasčių, kodėl turėtumėte kreiptis į mus dėl paskolos;
    * Patogumas - galite kreiptis dėl paskolos bet kada ir bet kur.
    * Lanksti suma - jūs nusprendžiate, kiek norite pasiskolinti.
    * Greitas tiesioginis finansavimas - gaukite paskolą per 24 valandas po patvirtinimo.
    * Lanksti palūkanų norma - gera palūkanų norma.
    * Aukštos patvirtinimo normos
    * Lankstus grąžinimas - jums suteikiama galimybė pasirinkti grąžinimo datą kas savaitę, mėnesį ar metus 1–30 metų laikotarpiui.
    * Paprasta internetinė programa.
    * Asmeninės konsultacijos ir patirtis.
    * Jokių paslėptų mokesčių

    Nepraraskite galimybės dėl lėšų trūkumo. Susisiekite su mano įmone dabar, mes galime jums padėti paskolai gauti, nes mes padėjome daugybei asmenų ir organizacijų, kurios visame pasaulyje susidūrė su finansiniais sunkumais

    Norėdami gauti daugiau informacijos apie mūsų paskolos pasiūlymą, maloniai atsiųskite mums paskolos prašymą:
    El. Paštas: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    „WhatsApp“: +447903159998

    Tarpininkai / konsultantai / brokeriai kviečiami atvesti savo klientus ir yra 100% apsaugoti. Visiškai pasitikėdami dirbsime visų dalyvių labui.
  • Ivan Anton
    prieš 8 minučių
    Nebuvau tikras, ar gausiu teisėtą skolintoją internetu, bet kai nebegalėjau susimokėti skolos, mano sūnus gulėjo ligoninės lovoje, kad būtų atlikta operacija, kuriai reikėjo didžiulės pinigų sumos, o man taip pat reikėjo šiek tiek pinigų refinansuoti ir gauti prekę. home.prašiau pagalbos pas draugus ir kai nebeliko vilties nusprendžiau susirasti paskolą internetu ir susiradau LAPO MICRO FINANCE su 2% palūkanų norma ir iš karto pritaikiau savo duomenis kaip nurodyta. Per 48 valandas nuo mano paraiškos pateikimo jie suteikė mano paskolos sumą be paslėptų išlaidų, o aš galėjau pasirūpinti savo sūnaus medicininėmis sąskaitomis, pratęsti nuomos sąskaitą ir sumokėti skolą. Patarsiu kiekvienam paskolos ieškančiam kreiptis į LAPO MOCRO FINANCE su (lapofunding960@gmail.com).
    Whatsapp +447883183014
  • thomsonaliced
    prieš 35 minučių
    Ar turite finansinių problemų? Ar jums reikia paskolos norint pradėti verslą ar apmokėti sąskaitas? Suteikiame paskolas žmonėms, kuriems reikia pagalbos. Kreipkitės dabar el. paštu: thomsonaliced175@gmail.com

    Ačiū, palaimina tave Dievas
    Ponas. Tomsonas
  • Aabidullah Aameen
    prieš 12 minučių
    LOAN OFFER APPLY TODAY FOR MORE INFO
    Do you need finance to start up your own business or expand your business, Do you need funds to pay off your debt? We give out loans to interested individuals and companies who are seeking for loans with good faith. Are you seriously in need of an urgent loan? then contact us for more information today.
    Email: aabidullahaameen62@gmail.com
    WhatsApp: +919821024828
  • Mrs. Dorothy Pilkenton Jean
    prieš 25 minučių
    URGENT LOAN IS AVAILABLE NOW
    RELIABLE BUSINESS/HOME/COMPANY/PROJECT/PERSONAL LOAN? AFFORDABLE LOAN IS HERE FOR YOU TODAY Email profdorothyinvestments@gmail.com

    We are financial consultants providing reliable loans to individuals and funding for business, home and projects start up. Are you tired of seeking loans or are you in any financial mess. Do you have a low credit score, and you will find it difficult to get loans from banks and other financial institutions? then worry no more for we are the solution to your financial misfortune. we offer all types of loan ranging from $5,000.00 to $200,000,000.00USD with a low interest rate of 2% and loan duration of 1 to 33 years to pay back the loan secure and unsecured. Are you losing sleep at nights worrying how to get a Legit Loan Lender? Contact us via Whatsapp Number +1(541)279-1406 Email: profdorothyinvestments@gmail.com

    YOURS IN SERVICE
    Mrs. Dorothy Pilkenton Jean
    Financial Advisor on Bank Instruments,
    Private Banking and Client Services
    Email Address: profdorothyinvestments@gmail.com
    Whatsapp Number +1(541)279-1406
    Call/text 1(209) 260-9134
    Operation: We provide Financial Service Such As Bank Instrument
    From AA Rate Banks, Cash Loan,BG,SBLC,BOND,PPP,MTN,TRADING,FUNDING MONETIZING etc.
  • lalegitimate
    prieš 53 minučių
    Good day. Quick loans Service available here. I am a private loan lender that gives out both business and personal loans to individual at a low interest rate of 2% no matter your location. If you are interested Contact me (Whats App) number:+917310847059 sumitihomelend@gmail.com Mr. Sumiti
  • joshua benjamin
    prieš 36 minučių
    Vai esat meklējis finansēšanas iespējas jauna mājokļa iegādei, celtniecībai, nekustamā īpašuma aizdevumam, refinansēšanai, parādu konsolidācijai, personīgam vai biznesa mērķim? Laipni lūdzam nākotnē! Ar mums ir viegli iegūt finansējumu. Sazinieties ar mums, jo mēs piedāvājam mūsu finanšu pakalpojumus ar zemu un pieejamu procentu likmi 3% ilgtermiņa un īsa aizdevuma termiņam ar 100% garantijas aizdevumu. Ieinteresētajam pieteikuma iesniedzējam jāsazinās ar mums, lai saņemtu turpmākas aizdevuma iegūšanas procedūras, izmantojot: joshuabenloancompany@aol.com
  • joshua benjamin
    prieš 35 minučių
    Have you been looking for financing options for your new home purchase, construction, real estate loan, refinance, debt consolidation, personal or business purpose? Welcome to the future! Financing made easy with us. Contact us as we offer our financial service at a low and affordable interest rate of 3% for long and short loan term, with 100% guarantee loan, Interested applicant should contact us for further loan acquisition procedures via: joshuabenloancompany@aol.com
  • kroupa
    prieš 3 minučių
    Finanční pomoc,
    Hľadáte zákonného a spoľahlivého veriteľa? Potrebujete pôžičku? Potrebujete urgentnú finančnú pomoc? Potrebujete urgentnú pôžičku na splatenie dlhu alebo potrebujete kapitálovú pôžičku na zlepšenie svojho podnikania? Ak máte záujem o pôžičku, kontaktujte ma pre viac informácií kroupajaroslav17@gmail.com
  • Petr Buzek
    prieš 18 minučių
    Ar tau reikia paskolos???? Asmeninės paskolos ar verslo paskolos???? Pakalbėk su manimi apie tai. KONTAKTŲ PAVADINIMAS: Ponas Petras Buzekas, jei susidomėjote, susisiekite su mumis adresu::::::petrbuzekloanfirm@gmail.com
    Whatsapp dabar: +639451256230
  • Mike Morgan
    prieš 19 minučių
    Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3%? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan, student Loan, debt consolidation Loan etc.. no matter your credit score.
    Personal Loans (Secure and Unsecured)
    Business Loans (Secure and Unsecured)
    Consolidation Loan and many more.

    Contact US for more information about Loan offer and we will solve your
    financial problem. contact us via email: muthooth.finance@gmail.com
    Phone number: +917428831341 (Call/What's app)
  • dr james eric
    prieš 12 minučių
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
  • Wendy
    prieš 35 minučių

    I was scammed by a binary option website iq options to be exact. I lost about $253,000 to them. It was a really hard time for me because that was all i had and they tricked me into investing the money with a guarantee that i will make profit from the investment.. I was referred to "WIZARD GARRY SPEED RECOVERY",they are recovery specialists for all types of online scams,they helped me in recovering all my lost funds I couldn’t believe at first that this was possible as i have lost all hope in contacting anyone on the internet, but i guess not everyone is bad after all. You can reach them on E-mail: wzardgarryspeedhack@gmail.com WhatsApp: +1 928 534 9618 website:https://wzardgarryspeedhac.wixsite.com/my-site-1
  • Mike Morgan
    prieš 7 minučių
    Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3%? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan, student Loan, debt consolidation Loan etc.. no matter your credit score.
    Personal Loans (Secure and Unsecured)
    Business Loans (Secure and Unsecured)
    Consolidation Loan and many more.

    Contact US for more information about Loan offer and we will solve your
    financial problem. contact us via email: muthooth.finance@gmail.com
    Phone number: +917428831341 (Call/What's app)
  • loan Offer
    prieš 10 minučių
    I am a private money lender that give out fast cash no collateral required. all cash amounts and currencies, if interested TO started no matter your location (WhatsApp) number +918131026914 or email pacificlanding350@gmail.com Pacific landing Services Mr. Gupta Dwyer.
  • Gina
    prieš 30 minučių
    Niekada nemaniau, kad paskelbsiu šią žinutę. Atsitiko puikus dalykas, kuris pakeitė mano pasaulį. Gavau paskolą, sėkmingai grąžinau skolas, gyvenimas šiuo metu jaučiasi gerai. Buvau skolinga, man skubiai reikėjo pinigų ir kelios internetinės bendrovės, į kurias susisiekiau, apgavo savo turtą. mano draugė Emilija nukreipė mane į Westlake Loan Aš kreipiausi ir pasirašiau jų sutartį su advokatu ir viskas. jei jums reikia sąžiningos įmonės, kuria galite pasitikėti kreipdamiesi dėl kredito, primygtinai patariu susisiekti su Loanwestlake@gmail.com
    telegrama___https://t.me/loan59
  • dr james eric
    prieš 45 minučių
    Are you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problems regarding Loan is solved between a short period of time Get access to both long and short term loans on credit check, unemployed, personal and business loans without delay through online application with 100% approval. We stand apart from other lenders because we believe in customer service,and we stay with you until you get the results you want. no matter your location just 3% per year Contact us for more details regarding the loan. WhatsApp No:+918929509036 financialserviceoffer876@gmail.com
    Dr. James Eric
    Kind regards/Respect

Parašykite komentarą