VMI pagalba verslui, nukentėjusiam nuo COVID-19

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Kauno AVMI) primena, kad atsižvelgiant į nustatytus ribojimus / draudimus veiklos vykdymui dėl COVID-19 , dėl kurių verslininkai patyrė tiesioginį neigiamą poveikį, VMI interneto svetainėje paskelbtas mokesčių mokėtojų sąrašas, kuriems bus taikomos pagalbos priemonės. Pasitikrinti, ar jie patenka į sąrašą, verslininkai gali VMI interneto svetainėje .

Į sąrašą įtrauktiems verslininkams, nuo kovo 16 d. iki šalyje galios ekstremalioji padėtis, bus taikomas atleidimas nuo delspinigių, iš jų nebus išieškomi mokesčiai, o pateikę prašymą, jie galės supaprastinta tvarka sudaryti mokestinės paskolos sutartį be palūkanų. Šiems mokesčių mokėtojams bus taikomos ir analogiškos valstybinio socialinio draudimo įmokų mokėjimą palengvinančios priemonės.

Verslininkai, neradę savęs tarp paskelbtų mokesčių mokėtojų, tačiau taip pat patyrę neigiamas pasekmes dėl COVID-19, dėl minėtų pagalbos priemonių taikymo gali kreiptis į mokesčių administratorių, pateikdami supaprastintos formos prašymą dėl pasirinktų pagalbos priemonių taikymo.
VMI parengė bei savo interneto svetainėje paskelbė supaprastintą prašymo formą. Užpildytą ją galima pateikti per Mano VMI, e. paštu vmi@vmi.lt arba klasikiniu paštu. Prašymai teikiami „vieno langelio“ principu, o tai reiškia, kad vienas VMI ir „Sodrai“ adresuotas prašymas turėtų būti pateikiamas VMI. Taip pat atsisakyta papildomai privalomų dokumentų pateikimo (pasiliekant teisę jų paprašyti atskirais atvejais).
Informacija apie pagalbą verslui dėl COVID-19 skelbiama ir nuolat atnaujinama VMI interneto svetainėje skiltyje „Aktuali informacija verslui dėl COVID-19“ .
Primename, jog šiuo metu visos VMI paslaugos yra teikiamos ir konsultacijos vyksta tik nuotoliniu būdu. Konsultacijas mokesčių klausimais gyventojai gali gauti paskambinę 1882 ar pateikę paklausimą elektroniniu būdu per Mano VMI. VMI paskelbė papildomą konsultantų telefonu sąrašą gyventojams ir įmonėms, pagal aptarnavimo teritorijas. Jį galima rasti VMI interneto svetainėje. Skambinant mokesčių informacijos centro telefonu 1882, galima pasirinkti aktualią temą „Mokesčių mokėjimo išdėstymas arba atidėjimas“ (spausti 0).

VMI informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą