Antrajame projekto „Mes – bendruomenė“ etape du projektai iš Alytaus

Šeštus metus iš eilės paramos bendruomenėms programą „Mes – bendruomenė“ vykdantis lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ šiemet sulaukė rekordinio skaičiaus, daugiau nei šimto, paraiškų. Į antrą atrankos etapą praėjo net 30 bendruomenių, o iš jų net dvi bendruomenės yra iš Alytaus ar Alytaus rajono. Iš paraiškų komisijos bei internetinio balsavimo pagalba bus atrinktos geriausios, kurios savo savo projektų įgyvendinimui išsidalins 90 tūkst. eurų fondą.

Iš Alytaus ir rajono į antrąjį projekto „Mes – bendruomenė“ etapą pateko Alytaus Senamiesčio pradinė mokykla su projektu „Senamiestukų svajonė“ bei Alytaus miesto savivaldybės administracija kartu su asociacija Alytaus miesto vietos veiklos grupė su projektu „Meilės labirintas“.
„Kasmet gauname vis didesnį paraiškų skaičių nei ankstesniais metais. O tai reiškia, kad mūsų inicijuojamas projektas yra svarbus bendruomenėms. Džiugu skaityti paraiškas ir matyti, kad miestų ir miestelių gyventojai rūpinasi savo bendruomenių poreikiais ir imasi iniciatyvos jiems užtikrinti“, – sako „Maximos“ Komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė.
Į atrinktų projektų sąrašą šiemet pateko Kauno, Vilniaus, Rietavo, Ukmergės, Pakruojo, Šakių, Alytaus, Elektrėnų, Panevėžio, Tauragės, Varėnos, Kretingos, Anykščių, Plungės, Biržų ir Ignalinos miestų ir rajonų bendruomenių pateiktos paraiškos. Šių metų projekto tema – antras kvėpavimas. Iš viso šiemet buvo išgrynintos trys kryptys, pagal kurias galima pretenduoti į finansavimą: antrą gyvenimą bendruomenės gali suteikti tradicijoms, daiktams bei aplinkai ir infrastruktūrai.

Antrajame atrankos etape bendruomenių paraiškas vertins ne tik „Maximos“ komisija. Palaikyti labiausiai patinkantį projektą ir prabalsuoti už jį gali visi norintys. Tai padaryti galima „Maximos“ interneto svetainėje.

Jau šeštus metus vykstantis projektas „Mes – bendruomenė“ – tai iniciatyvų konkursas, skirtas prisidėti prie visos Lietuvos bendruomenių, kuriant alternatyvias edukacijos, laisvalaikio ir pramogų erdves, didinant neformalaus mokymosi ir užimtumo galimybes bei vystant edukacijos, kultūros, sporto infrastruktūrą.

Šiemet „Maxima“ iš viso bendruomenių idėjų įgyvendinimui skirs rekordinę sumą – 90 tūkst. eurų. Kiekviena bendruomenė projekto finansavimui galės gauti iki 10 tūkst. eurų. „Mes – bendruomenė“ programos lėšomis gali būti finansuojama iki 70 proc. visos projekto vertės.

Iš visų šiemet pateiktų paraiškų išorės ekspertai atrinko 30 pretendentų į „Maximos“ finansinę paramą, o gegužės pradžioje bus paskelbti mažiausiai 9 nugalėtojai. Geriausi projektai bus išrinkti susumavus nepriklausomo eksperto, komisijos ir internetinio balsavimo, kuriame gali dalyvauti visi, rezultatus.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą