Nuotraukos autorius: Scanpix nuotr.

Vangos pranašystės 2018 metams: bus du svarbūs įvykiai

Akla bulgarų aiškiaregė Vanga, mirusi 1996 metais, paliko daug pranašysčių iki pat pasaulio pabaigos, kuri, jos teigimu, įvyks 51-ajame amžiuje. Pranašė numatė du svarbius įvykius, kurie nutiks 2018 metais.  Pasak jos, kitąmet Kinija aplenks JAV ir taps didžiąja pasaulio supergalybe. O kita svarbi žinia – žmonija atras naują energijos formą Veneros planetoje. Skamba intriguojančiai. Tačiau, priklausomai nuo požiūrio, abi šias pranašystes galima laikyti labai realistiškomis ar netgi tam tikra prasme jau išsipildžiusiomis. 2018 m. liepą NASA planuoja paleisti kosminį aparatą „Parker Solar Probe“, kurio misija – išmatuoti išorinį Saulės vainiką, naudojant Veneros gravitacinį lauką, tiriant Saulės vėją ir energiją, kuri šildo plazmą apie didįjį mūsų sistemos šviesulį. Tai skamba visai panašiai į Vangos pranašaujamą „naują energijos formą“, kurią žmonija atrasianti.  Kita Vangos prognozė, kad Kinija savo galia pranoks JAV, taip pat atrodo visai tikėtina.

Dar prieš dvejus metus „The Conference Board“ tyrėjų grupė apskaičiavo, kad 2018 m. Kinijos indėlis į pasaulinį BVP aplenks JAV. Pastaraisiais metais Kinijos ekonomika sparčiai auga. Pasak „Forbes“, ši Azijos šalis 2015 m. buvo atsakinga už 15,6 proc. viso pasaulio ekonomikos. 2015 m. JAV indėlis sudarė 16,7 proc., bet tikimasi, kad iki 2025 m. jis smuks iki 14,9 proc. Tai reikštų, kad Vangos pranašystė pildosi.

Bulgarų aiškiaregės pranašystės nuolat sulaukia pagyrų už savo tikslumą – ji gana aiškiai nusakė rugsėjo 11-osios įvykius, kalbėdama apie „du plieninius paukščius“, kurie puls „Amerikos brolius“. Tarp Vangos pranašysčių tolimesnei ateičiai – 2028 m. būsianti išspręsta bado problema pasaulyje, 2045 m. ištirpsiantys ledynai, 2256 m. įvyksianti Marso kolonizacija, o nuo 2341 m. Žemė tapsianti nebegyvenama. Tuo metu ateinantys metai, anot pranašės, turėtų būti gana šviesūs – tuo ir pasidžiaukime.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą