Kokie kompiuteriniai žaidimai populiariausi internete?

Turbūt nežinote, kad vienas iš penkių Žemės gyventojų (~1,6 mlrd.) bent kartą per savaitę žaidžia kompiuterinius žaidimus. Tai - milžiniški skaičiai. Tačiau tuo pačiu būtų įdomu sužinoti, kurie žaidimai sugeba prikaustyti didžiausios auditorijos dėmesį? Išduosime paslaptį - tai nebus ruletė gyvai internetu. Populiariausi yra kiek kitokio pobūdžio, daugelio žaidėjų žaidimai (MMO), kurie turi ne tik platų fanų ratą, bet ir kone kultinį pasisekimą tarp įvairaus amžiaus žmonių. Pasižiūrėkime, kokie gi žaidimai internete yra patys populiariausi.

Fortnite

Bet kuriuo metu, šį žaidimą žaidžia bent 4-5 milijonai žaidėjų iš viso pasaulio. Fortnite fenomenas iškilo maždaug 2017m., kuomet šio žaidimo žanras Battle Royale (daugelio žaidėjų rėžimas, kuomet kiekvienas žaidėjas kovoja už save) ėmė sulaukti vis didesnio dėmesio.

Fortnite žaidime kiekvienas žaidėjas atsiduria didelėje erdvėje, kurioje renka ginklus, amuniciją bei šarvus, konstruoja barikadas nuo priešų ir stengiasi neleisti kitiems jo nukauti. Kabliukas tame, kad žaidimo žemėlapis nuolat traukiasi ir, jeigu žaidėjas lieka už susitraukusios “saugios zonos” ribų, jo personažas žūva.

Grand Theft Auto V

Nors vienu metu žaidėjų, žaidžiančių šį žaidimą online yra 100-200 tūkst., tačiau Grand Theft Auto V (Trumpinama GTA V) yra gerokai populiaresnis žaidimas už anksčiau minėtą Fortnite. Nuo žaidimo išleidimo datos 2013m. pabaigoje, GTA V kūrėjai Rockstar pardavė virš 140 milijonų žaidimo kopijų. Nors nuo pat išleidimo nebuvo nė vieno rimto atnaujinimo (tik kosmetiniai tobulinimai), tačiau per metus kompanija uždirba bent ~80-100 mln. JAV dolerių iš GTA V. 

Internetinėje erdvėje esantis GTA V Online dėmesį skiria kiekvieno žaidėjo susikurto personažo kriminalinei karjerai. Žaidime esanti interaktyvi aplinka leidžia vienam arba su kitais žaidėjais vykdyti įvairius nusikaltimus GTA pasaulyje, taip keliant savo personažo reputaciją bei auginant turtą. Tiesa, yra ir rėžimų, kur viskas sukasi ne vien apie nusikalstamas veikas žaidime. Žaidimo vaidmenimis rėžime žaidėjai gali gyventi virtualų gyvenimą - kilti karjeros laiptais, dirbti įprastus darbus - pvz., vairuoti taksi, dirbti policininkais, išvežioti picas ir t.t. 

League of Legends

Dar 2009m. pabaigoje išleistas žaidimas per mėnesį sulaukia pribloškiančio skaičiaus - 150 milijonų žaidėjų! 

League of Legends (LoL) žaidžiamas įvairiais režimais, tačiau populiariausias yra 5v5. Penki žaidėjai atsitiktine tvarka (dažniausiai, pagal įgūdžius ir ankstesnius rezultatus) sugrupuojami į dvi priešingas komandas. Eilės tvarka jie renkasi personažus, iš kurių kiekvienas turi ypatingų galių ir skirtingų savybių. Tuomet jie kovoja mūšio lauke, kur turi įveikti priešininkų bokštų gynybą ir šturmuoti bazę. Laimi ta komanda, kuri sunaikina priešo bazę arba, jeigu jų oponentai pasiduoda.

2019m. Vykęs League of Legends pasaulio čempionatas per visą savo eigą pritraukė kone 100 milijonų žiūrovų, o laimėtojai dalinosi įspūdingą 2,5 mln. USD prizų fondą.

Counter Strike: Global Offensive

Counter Strike: Global Offensive (CS:GO) yra pirmojo asmens šaudyklė. Nors pati žaidimų franšizė Counter Strike yra žinoma jau seniai, bet naujausias kūrinys Global Offensive jos populiarumą pakylėjo į naujas aukštumas. Po pandemijos, aktyvių žaidėjų (vienu metu prisijungusių) vidurkis pasiekė 700+ tūkstančių. 

Galima sakyti, jog CS:GO yra didžiausio žaidėjų susikaupimo ir tikslumo reikalaujantis žaidimas, nes ir milimetro ar milisekundės paklaida skiria pergalę nuo pralaimėjimo. Žaidžiant šį žaidimą reikia didelio tikslumo, drąsos, kantrybės, įžvalgų bei komandinio darbo. CS:GO turnyrus internetu stebi dešimtys tūkstančių aistruolių iš viso pasaulio.

Bonus pasirinkimas, kai neveikia internetas: Solitaire

Jeigu nulūžo internetas arba tiesiog pavargote nuo įprastų žaidimų, drąsiai įsijunkite seną-gerą klasiką - Solitaire. Taip prastumsite laiką ir galėsite šiek tiek atsipalaiduoti Jeigu jau pamiršote kas per žaidimas yra Solitaire arba norite sužinoti dar įdomios informacijos apie kortų žaidimus internete, būtinai užsukite į solitaire.lt!

PVX GROUP LTD informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą