Pasiimkite dviračius su savimi

Vykdami atostogauti nepamirštate susiplanuoti maršruto ir veiklos. Susikraunate būtiniausius reikmenis. O kaip dėl dviračių? Ar jūsų pasirinktoje atostogų vietoje juos išsinuomoti galima? O kam? Vežkites dviračius su savimi. Jau tapo įprasta atostogaujant pasiimti ir dviračius, nes norima ne tik pakeliauti, bet ir aktyviai pajudėti. Lietuviai su savimi dviračius vežasi ne tik į keliones po Lietuvą, bet ir po Europą. Jeigu dar tik planuojate įsigyti dviračių laikiklį šie patarimai padės jums išsirinkti.

Kokio tipo būna laikikliai ir ką reiktų įvertinti prieš pasirenkant

Dviračių laikikliai būna dviejų tipų: laikikliai ant stogo, arba ant kablio. 

Dviračių laikikliai tvirtinami ant stogo yra pigesni, tokiu būdu dviračius lengviau apsaugoti nuo ilgapirščių, nes tvirtinami jie aukštai, nepatogus priėjimas atbaidys potencialius vagis. Dėl šio laikiklio jūsų automobilio bagažinė lieka lengvai prieinama, o valstybiniai numeriai ir žibintai neblokuojami.

Tačiau reikia atsižvelgti į tai, kad patiems užkelti ir pritvirtinti laikiklius bus sunkiau, ypač jeigu jūsų automobilis aukštas. Dėl padidėjusio oro srauto pasipriešinimo kuro sąnaudos gali išaugti iki 2l/100km. Tokioje vietoje laikomi dviračiai gali aplipti negyvais vabzdžiais, todėl po kelionės dviračius kaskart teks plauti. Dėl papildomo aukščio jums reikės atkreipti dėmesį į aukščio ribojimus. Su stogo laikikliais negalėsite įvažiuoti į požemines aikšteles. Keliaudami po Europą turėsite mažesnį pravažumą miestuose su siaurom gatvelėm ir žemais akvedukais, pavyzdžiui, Prancūzijoje. Taip pat teks pasirinkti mažesnį greitį, kad dviračiai išsilaikytų ant stogo tvirtai.

Jeigu turite automobilį su kabliu ir puikiai veikiančia elektros instaliacija galite rinktis ant kablio tvirtinamus dviračių laikiklius. Šie laikikliai brangesni, tačiau dviračių užkėlimas ir pritvirtinimas paprastesnis. Yra laikiklių, kurie atsilenkia, atsitraukdami nuo bagažinės ir taip suteikdami patogų priėjimą.

Su šiais laikikliais dviračiai neaplips vabzdžiais. Aerodinamikai jie taip pat neturės reikšmės, tačiau reiks nepamiršti parkuojantis apie padidėjusį automobilio ilgį. Taip pat galite gauti baudą, jei būsite sustabdyti dėl slepiamų numerių.

Autoaibe.lt savo parduotuvėse turi puikų abiejų rūšių dviračių laikiklių pasirinkimą.

Pagal kokius kriterijus pasirinkti jums tinkamą dviračių laikiklį?

Ne visiems automobiliams tinka vienodi dviračių laikikliai. Skirtingi jie turintiems sedanus, hečbekus ir universalus. 

Kiek dviračių vešitės? Neskubėkite apsispręsti ir apgalvokite, ar lauksite šeimos pagausėjimo ir dviračių daugės. O gal kartu pasiimsite daugiau žmonių ir tam, kad visi galėtų keliauti, teks pasiimti ir jų dviračius. Įsigydami laikiklį turėsite ilgaamžį daiktą, kurį mažai tikėtina, jog reiks pakeisti. Todėl prireikus, galima įsigyti dar papildomą laikiklį. Kai kurie laikikliai prasiplečia, kitus reikia pirkti atskirai, todėl apgalvokite, su kiek dviračių gali tekti keliauti.

Yra galimybė vienus dviračius tvirtinti ant stogo laikiklių, kitus ant kablio. Nuo jūsų automobilio dydžio ir pločio priklauso kiek dviračių laikiklių tilps, todėl prireikus pasikonsultuokite su pardavėju.

Autoaibe.lt parduotuvių tinklas pradėjo veiklą 1992m., šiuo metu turintis 17 parduotuvių ir per 50 000 prekių pasirinkimu. Apsilankę jų fizinėje parduotuvėje arba internetinėje parduotuvėje greitai ir patogiai išsirinksite jums reikiamą dviračių laikiklį ar kitą reikiamą automobilio dalį.

UAB „Market Rats“ informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą