Dviračių traukinys dvyliktą kartą sujungs Alytų ir Varėną

Šeštadienį, gegužės 12 dieną, iš senosios Alytaus geležinkelio stoties (Gardino g. 14) 8.38 val. pajudės Dviračių traukinys senąja geležinkelio sankasa „Olita – Orany". Tradiciniam pavasariniam reisui jau užsiregistravo per 60 vagonų – dviračių, juos mins istorijos ir aktyvaus laisvalaikio entuziastai iš visos Lietuvos. Dviračių traukinys riedės jau 12 kartą, trečiąjį – naujuoju pėsčiųjų ir dviračių tiltu per Nemuną, pastatytu ant senojo geležinkelio tilto atramų.
Kelionės metu Dviračių traukinio dalyviai pamatys ir išgirs pasakojimus apie Alytaus –Varėnos geležinkelio objektus: senąją Alytaus stotį, geležinkelio tilto liekanas ir ant jų pastatytą aukščiausią Baltijos šalyse dviračių tiltą, Moterties upelio tunelį, plento tiltą, Skernės upelio tunelį, Poteronių ir Bukauciškių geležinkelio stoteles, gelžkelio tilto per Varėnę liekanas, Artilerijos stotį, Lagerių karinį miestelį, tilto per Merkį liekanas, Beržupio tunelį, Derėžnyčios upelio pralaidos liekanas ir Varėnos geležinkelio stoties pastatus, daug mažesnių statinių liekanų, dailius gelžkelio pylimų linkius ir įspūdingo gylio įkasas.
Žygis yra pažintinis, o ne sportinis, skirtas atrasti ir pažinti istoriją, o ne nuvykti trumpiausiu atstumu ir greičiausiu būdu iš Alytaus ir Varėną ir atgal (išvykimas į Alytų gegužės 13 d. 9 val. 06 min. iš Varėnos geležinkelio stoties).
Bendras kelionės atstumas per dvi dienas – apie 120 km. Reljefas – šeštadienį vykstama išlyginta buvusio geležinkelio sankasa, o sekmadienį – kitu, kiek kalvotesniu maršrutu.
Būtina išankstinė registracija žygyje, daugiau informacijos www.facebook.com/oo.projektas, nepilnamečiai žygyje laukiami tik su lydinčiais suaugusiais.
Žygį iš dalies finansuoja Alytaus miesto savivaldybė.

Organizatorių informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą