Apie Druskininkus – iš užsieniečių ir lietuvių lūpų: verta išgirsti

 

Viešbutį grupei užsakė vasarį

Trims dienoms pailsėti į Druskininkus penkiasdešimt Kaliningrado verslininkų ir įmonių vadovų su šeimomis atlydėjusi “Baltma turs” turizmo agentūros vadybininkė Lidija Ščerbina vietas viešbutyje “Grand SPA Lietuva” užsakė dar vasarį, o dėl dviračių nuomos, kad visiems užtektų susitarė prieš du mėnesius.

“Neįsivaizduoju, kokiame kurorte dar galima rasti tiek pramogų. Nori -- slidinėk ant sniego ar vandens. Paplūdimyje valgyk čia pat pagamintus naminius itališkus ledus. Važinėkis dviračiais. Įvairiausių procedūrų rinkis gydykloje ar įvairiuose SPA. Gamtos grožis, švarus oras ir ypatingai gražiai prižiūrimas miestas, skendintis gėlynuose”, -- jau kelis kartus aplankiusi Druskininkus L.Ščerbina vis sugrįžta dažniausiais ne viena, o su nauja grupe turistų.

Po įdomiomis užduotimis paįvairintos kelionės dviračiais kurortu ir jo apylinkėmis penkiasdešimt kaliningradiečių pietus užsisakė Vijūnėlės parke įsikūrusiame pakrantės bare-restorane “Elingas” ir gyrė juos aptarnavusius darbuotojus, grilio patiekalus, galimybę naminį itališką šerbetą rinktis net iš dešimties skonių, o tai labiausiai patiko vaikams.

Karštą dieną “Elingo” kieme prie šių ledų vežimėlio nesibaigia eilutė, į kurią stoja ir į paplūdimį susirinkę druskininkiečiai bei kurorto svečiai, pėsčiomis ir dviračiais po Druskininkus besižvalgantys įvairiausio amžiaus ir įvairių tautybių žmonės.

Kempingas – vokiečių ir olandų karalystė

Per kelias valandas pavyko pasikalbėti su rusais, lenkais, baltarusiais, prancūzėmis, azerbaidžaniečiais, vokiečiais, žinoma, ir lietuviais.

4 žvaigždučių kempinge šeštadienio popietę dvi vokiečių šeimas, atvykusias dviem automobiliais, darbuotoja sakė, kad vakare pasirodys iš anksto dvidešimt vietų automobiliams su nameliais užsisakiusi olandų grupė.

Po pasaulį daug toki būdu keliaujantys užsieniečiai šį kempingą vadina vienu iš geriausiu dėl ypatingos vietos – miške visai šalia miesto centro, tvarkos ir ramybės.

Čia mielai priimami ir keliautojai su gyvūnais.

Kempingas, kuriame 40 vietų automobiliams su nameliais ir palapinėms bei dešimt patogių namelių, savaitgalį pilnutėlis. Jame dažniausi svečiai vokiečiai, olandai ir lietuviai, latviai.

Nuo karščio slepiasi ir vandens parke

Karštis ir staiga smarkiai sušilęs vanduo ežeruose ir upėse sveikatinimo ir vandens parkui “AQUA” nėra didelis konkurentas.

Ypač savaitgaliais čia lankytojų gausu, o abu viešbučiai pilni.

“Iš šimto kambarių tik vieną dar turime pasiūlyti svečiams. Atsitiktinai užsukę retai gali tikėti rasti vietą, todėl dauguma rezervuojasi iš anksto. Taip pat ir įvairias procedūras”, -- teigė “Flores SPA” administratorė Vaida.

Tai patvirtino ir tris paras su mama ir dviem dukromis čia nebe pirmą kartą praleidusi vilnietė Lina Churtova, nes kai norėjo viena diena anksčiau apsigyventi iš anksto užsakytame kambaryje, to nepavyko padaryti.

Prie kasų į vandens parką taip pat dažnai susidaro eilutės.

Joje laukė ir trys draugų šeimos iš Varšuvos, pirmą kartą atvykusios papramogauti į Druskininkus, nes anksčiau čia lankęsi pažįstamai labai ragino tai padaryti.

Azerbaidžaniečius nustebino karštis

Šiuo kurortu susižavėjusių draugų raginimams neatsispyrė ir du bičiuliai iš Baku bendravardžiai Faig Rustamov ir Mamedov su žmonomis.

“Čia tokia nuostabi gamta, gėlynai, labai skanus mineralinis vanduo. Tik nesitikėjome, kad pas jus karščiau nei Azerbaidžane. Pas mus tokio karščio nebūna. Tačiau džiaugiamės pavėsiu. Įvairiomis vandens procedūromis, masažais “Druskininkų SPA” lepinamės jau savaitę ir dar tiek pat pabūsime. O kitąmet būtinai vėl grįžime ir dar giminaičių, draugų atsivešime”, tikino svečiai iš Baku.

Abu verslininkai, vienas verčiasi cukraus gamyba ir prekyba, todėl stabtelėjo Vilniaus alėjoje pasikalbėti su ledus pardavinėjančiu “Ryto” gimnazijos vienuoliktoku Edgaru Pribyšu, kuris vasarą per atostogas irgi sumanė taip susikurti sau darbo vietą.

Karštis ledų pardavėjui, kaip ir mineralinio vandens, kitų gaiviųjų gėrimų, labai palankus.

Į gydyklą – ir mineralinio vandens

“Daug kurorto svečių pačių pasirinktu ar gydytojų nustatytu laiku kelis kartus per dieną skuba atsigerti mineralinio vandens. Likus pusvalandžiui iki valgio. Ypač sąžiningai tai daro atvykusieji iš Izraelio. Šiemet jie pasirodė anksčiau. Dažniausiai apsigyvenę butuose net porą mėnesių poilsiauja Druskininkuose, noriai renkasi ir mineralinio vandens baseiną, purvo vonias ir kitas sveikatinimo procedūras”, -- pasakojo Druskininkų gydyklos administratorė Daiva.

Gydykla ypatingai populiari ir tarp rusų iš Sankt Peterburgo, Maskvos. Joje lankosi turistai ne tik iš įvairių Europos šalių, bet ir Egipto, Indijos, kitų tolimų kraštų.

Prie gydyklos sutikome ir dvi jaunas prancūzes iš Liono Jennifer ir Maelys, kurios atlieka stažuotę Kaune. Savaitgaliui merginos atvyko pasižvalgyti po kurortą, aplankyti vandens parką, o gal ir “Snow areną”.

Druskininkai – seserų susitikimo vieta

Gydyklose visada apsilanko ir beveik kas mėnesį Druskininkuose susitinkančios sesės kaunietė Larisa Chomiakova ir Svetlana Kučerova iš Gardino.

“Viskas Druskininkuose puiku. Kokia aplinka sukurta. Jokių minusų nematome. Tik mineralinis vanduo gydykloje galėtų būti nemokamas kaip ir kitose sanatorijose. Maistas visur labai skanus. Ir kainos normalios. Daug geriau nei Palangoje. Labai mėgstame mineralinio vandens baseiną, kitas vandens procedūras”, -- pasakojo Larisa ir Svetlana, apistojančios kelioms dienoms kartais viešbutyje, o kartais už 30-35 eurus išsinuomojančios patogų butą.

Gydykla džiaugiasi ir anykštietė Diana Virbalienė, čia sustiprinti sveikatos atvykstanti kiekvieną lapkritį, bet susigundė ir vasarą taip pradėti.

“Visada viena atvažiuoju pailsėti ir nugaros sustiprinti. O kai vienatvė pabosta aplankau čia gyvenančią pusseserę, dėdę. Druskininkus pamilau nuo vaikystės.

Mineralinio vandens baseinas, vertikalios vonios, klasikinis masažas ir kitos procedūros tikrai labai padeda, kad vėl atgaučiau jėgas. Visą savaitę po tris valandas joms skiriu. Ši investicija į sveikatą tikrai dosniai atsiperka”, -- ne kartą įsitikino D.Virbalienė.


Patogu kurorte ir neįgaliojo vežimėlyje
Besirūpinantys savo sveikata ar ramiu poilsiu ant Ratnyčėlės upės kranto jau pamėgo ir Karolio Dineikos sveikatingumo parką.

Judėjimo negalią turinti metų lenkė Agata Demska iš Ostrolenkos džiaugėsi, kad vežimėliu ne tik šiame parke, bet ir visur Druskininkuose be jokių kliūčių važinėja, ir net vandens parke, “Snow arenoje” gali pramogauti.

Ji vežimėliu, o 9 metų sūnus Franekas ir klasės draugė Beata Kosowska išsinuomotais dviračiai drauge bet kokią pasirinktą vietą čia lengvai ir smagiai pasiekia.

Rado pramogų ir mokytojai iš Varšuvos

Šios trijulės tautiečiai – 34 mokytojų grupė iš Varšuvos
taip pat smagiai leido laiką kurorte, kur nutarė užsukti vienai parai pakeliui iš Vilniaus ir Trakų į Kauną.

“Lynų keltuvu perskridome per Nemuną ir per kelias minutes iš vandens parko atidūrėme sniego parke.
Nusprendėme, jog laiko paslidinėti turime per mažai, todėl tik pasižvalgysime skanios kavos atsigėrę. Esame sužavėti Druskininkų grožiu. Vakare užsakėme banketą viešbutyje. Jau spėjome paragauti daug skanių patiekalų, nusipirkti krepšių ir kitų suvenyrų su lietuviška simbolika”, -- sakė Lidija Kolakowska, sulaukusi ir vieningo draugių pritarimo.

Keltuvu grįžusi atgal grupė ketino spėti pasivaikščioti ir po K.Dineikos sveikatingumo parką.

Tarp poilsiautojų – ir vestuvių pulkas

Čia atradusio ypatingą ramybę dvi kauniečių šeimos lepinosi saulės voniomis ant gultų pakrantės terasoje, o atsigaivinti ypatinga galimybė – kaskadinės maudyklės, aerojonoterapinis paviljonas it net pirtis.

Šiame parke gausu treniruoklių, vaikus traukia įvairios jiems skirta žaidimų aikštelė.

Bet ir jaunavedžiai ne tik iš Druskininkų čia noriai apsilanko nusifotografuoti, atsikvėpti pavėsyje ir tarp gėlynų.

Druskininkietis Ramūnas Tankelevičius su žmona Aušra, iki šiol buvusią šiaulietę, įsitikinę, kad tokiai ypatingai šventei geresnės vietos už Druskininkus nėra.

Išbandė ir batutų parką Alkoje

“Mes mylime Druskininkus, todėl savaitgaliais labai dažnai aplankome. Po kelionės iš Vilniaus tik išlipusi iš automobilio čia jau pajuntu atgaiva. O grįžusi į darbą po dviejų dienų jaučiuosi lyg dvi savaites atostogavusi”, -- teigė vilnietė Nomeda Narkevičienė.

Prie Alkos tvenkinio į dar tik savaitę veikiantį pripučiamų batutų parką išbandyti naujausios pramogos kurorte ji atėjo su sūnumi ir keturiais giminaičių bei pažįstamų vaikais.

Nei vienas nenusiminė, kad teks palaukti daugiau kaip valandą, kol baigsis anksčiau atskubėjusiųjų pramogos ant čiuožyklų, nes malonu nusimaudyti su ančių šeimyna jau smarkiai įšilusiame vandenyje, pavaikščioti pakrante.

Netoliese jau šeštą sezoną veikia vandelenčių parkas, kuriame taip pat netrūksta norinčiųjų čiuožti vandeniu.

Bendrovės “Water Inn” darbuotojas Vadimas Kozorez patikina, kad ši vasarą ypač maloni pramoga traukia jau ne tik patyrusius, bet ir norinčius ją išbandyti.

Jiems skirtos atskiros trasos – per tvenkinį nutiestas aukštesnis ir žemesnis lynas. O kiekvienas privalo užsidėti šalmą ir liemenę.

Kartu su tėvais čia saugiai pramogauja net ir penkiamečiai, padedami instruktorių.

Dar aštresnių pojūčių ištroškę poilsiautojai jų suranda randa “Uno nuotykių parke”, kur taip palaipioję tarp medžių nutiestomis įvairaus sudėtingumo trasomis skrieja lynu per Nemuną į kitą krantą.

O nemėgstantys ekstremalių pramogų ramiai plaukioja vandens dviračiais Druskonio ežere arba ilsisi paplūdimyje prie Vijūnėlio tvenkinio – deginasi kaitrioje ankstyvos vasaros saulėje ir maudosi.

“Snow arenoje” pramogauja ir sportuoja

Besislėpdami nuo kaitros pramogų “Snow arenoje” ieško tik mėgėjai, o profesionalai slidininkai ar ketinantys tokiais tapti čia rimtai treniruojasi kasdien po kelias valandas.

Treneris Viktoras Piatakovas su trisdešimt 14-16 metų slidininkų Maskvos komanda praėjusį penktadienį dar tik pradėjo dviejų savaičių treniruočių stovyklą.

“Čia treniruojasi ir lenkai, čekai. Sportininkams labai geras tvirtas sniego dangos pagrindas, daug tinkamesnis nei Maskvoje. Tik mėgėjams reikia minkšto.

Ir gyvenimo sąlygos labai geros Druskininkuose. Kainos tenkina, o Maskvoje – kosminės. Visur malonus aptarnavimas, skanus maistas. Liepą dar dvi pamainos treniruosis. Jau kelerius metus po kelis kartus atvykstame”, -- pasakojo treneris.

Ne vieno jaunojo sportininko ir tėvai kartu atskrido.

O teisininkai Irina ir Aleksandras Vietrovai jau šeštus metus savo automobiliu atvažiavo, kad ne tik 15-metis sūnus galėtų su komanda treniruotis, bet ir jaunesni 12 ir 8 metų vaikai.

Tėtis padeda savo berniukams pasiruošti slides ir kitą slidinėjimo įrangą, o mama stebi, kaip jiems sekasi.

Šeima visam mėnesiui išsinuomojo būstą privačiuose apartamentuose.

“Visada toje pačioje vietoje. Pusryčius ruošiu pati, o pietaujame įvairiose kavinėse. Ypač patinka picerija “Sicilia”, “Forto” lietuviški patiekalai. Ir Maskvoje kai kur už tokią pat kainą gali pavalgyti, bet čia daug skaniau. O vaikams tiek daug įvairių pramogų, kai tik lieka laisvo laiko. Aš pati pasilepinu procedūromis gydykloje ir SPA”, -- teigė maskvietė I.Vietrvova.

Genovaitė Rafanavičienė 

lrytas.lt

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą