Smagiausias atsisveikinimas su vasara

Diena po dienos ir vis labiau artėja rugsėjis... „Ir kaip gi turiningai praleisti paskutines vasaros dienas?" - vaikučių klausia VšĮ Alytaus miesto socialinių paslaugų centro vaikų dienos centro vadovės. Į tokį klausimą sulaukia tik liūdnų atsakymų: „parke", „prie kompiuterio", „važiuosime apsipirkti mokyklai"...

Kad paskutinėmis vasaros dienomis nebūtų taip liūdna, susirenkame ankstų, jau kiek rudenišką, rytą ir su puikia nuotaika keliaujame į Kauną! Pirmiausia lankėmės Lietuvos zoologijos sode. Čia vaikai stebėjo ir grožėjosi įvairiausiais gyvūnais: nuo liūtų, nykštukinių beždžionėlių iki Lietuvos miškų gyventojų. Nors keletas vaikučių čia lankėsi ne pirmą kartą, visi aikčiojo iš nuostabos, kokia didžiulė gyvūnų įvairovė. Vaikščiodami po terariumą vaikai, užgniaužę kvapą, stebėjo gyvates, grožėjosi chameleonais, varanais, krokodilais ir vėžliukais. Kelionė į zoologijos sodą suteikė vaikams pažinimo džiaugsmą, teigiamas emocijas, patenkino smalsumą ir paskatino dar labiau mylėti, ir globoti gyvūnus bei saugoti gamtą.

Vėliau vaikų dienos centro lankytojų laukė nuotykių ir pramogų kupina, aktyvi pramoga – batutų parkas „Jump space". Atvykusius treneris pirmiausia supažindino su saugumo instrukcija, pravedė ne tik apšilimo, bet ir kūno kultūros bei sveikos gyvensenos pamoką, o tada prasidėjo šėlsmas. Vaikai dūko ant batutų, varžėsi grumtynėse ant lieptelio, išbandė įvairiausius triukus. Nebuvo nei vieno, kuris nuobodžiautų.

Po batutų parko važiavome į svečius – Kauno rajono šeimos gerovės vaikų dienos centrą. Ten vyko vasaros uždarymo šventė, į kurios sūkurį patekome ir mes. Visiems, tiek vaikams tiek suaugusiems, buvo gera sutikti jau matytus veidus, bendrauti ir bendradarbiauti, dalintis gerąją patirtimi, ir susipažinti su tais, kurių dar nepažinojome.

Diena, iš tiesų, buvo įspūdinga ir kupina geriausių emocijų. Jaunimas galėjo pamatyti, pažinti bei geriau suprasti biologinę įvairovę, buvo motyvuojami mokytis, domėtis ir sužinoti. Taip pat vaikai skatinami domėtis aktyvia, sportiška veikla, stiprino suvokimą apie sveiką gyvenseną.

VšĮ Alytaus miesto socialinių paslaugų centro informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą