Spanguolių padažas bet kokį mėsos patiekalą pavers nepakartojamu

Spanguolių padažas reikalingas visiems mėsos mėgėjams (be išimties!). Ypač šventiniu laikotarpiu, kuomet kepame orkaitėje vištą, kumpį, kalakutą ir panašiai. 

Aš spanguolių padažą mėgstu gaminti iš šviežių spanguolių, bet jei tokių niekur nerandate, tinka ir šaldytos (atšildyti nereikia). 

Šio padažo užtektų maždaug 6-8 asmenims. Tiesa, padažui baigus virti jis bus gana skystas, kaip uogienė, bet atšaldytas šaldytuve sustings ir pasidarys tirštas. Žinoma, padažą galite naudoti tiek šiltą, tiek jau atšalusį, kaip labiau patinka. 

Šis padažas šaldytuve gali stovėti maždaug 5-6 dienas (ilgiau laikyti nebandžiau), dėl to labai patogu pasiruošti iš anksto.

Spanguolių padažas

Reikės (matavimui naudojama 240 ml stiklinė):

340 g šviežių arba šaldytų spanguolių

0,5 stiklinės šviežių apelsinų sulčių (1 didelio apelsino)

0,5 stiklinės baltojo cukraus

¼ stiklinės rudojo cukraus

1,5 valg. š. smulkiai nutarkuotos apelsino žievelės

1 arb. š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus

2 žiupsnelių malto muskato

Gaminimas

Pirmiausia nuplauname spanguoles ir atrenkame parudusias ir minkštas uogas (jei naudosite šaldytas uogas, jų atitirpinti nereikia).

Visus ingredientus sudedame į nedidelį puodą, užkaičiame ant didesnės vidutinės ugnies ir užverdame (vis pamaišome).

Kai uogos užverda, sumažiname ugnį iki silpnos ir verdame dar apie 10 minučių vis pamaišant.

Prieš patiekiant padažą visiškai atvėsiname. Padažas atvėsęs sutirštėja, o pastovėjes šaldytuve pasidaro visiškai tirštas.

„Lithuanian in the USA“

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą