Šventinis Velykų pyragas namus iškvėpins nuostabiais aromatais

Eglė Saldūnaitė Velykoms siūlo išsikepti spalvingą nuostabaus skonio pyragą. Jis tikrai papuoš švenčių stalą ir pradžiugins valgytojus.  

Šventinis Velykų pyragas  

90 g tirpinto sviesto 

3 kiaušinių 

150 g rudojo cukraus 

100 g migdolų miltų 

150 g kvietinių miltų 

1 vidutinio dydžio obuolio

1 vidutinio dydžio morkos 

2 arbat. šaukštelių kepimo miltelių  

O, 5 arbat. šaukstelio imbiero miltelių 

žiupsnelio druskos 

Kremui: 

mažo indelio maskarponės  

50 g miltelinio cukraus  

žiupsnelio vanilinio cukraus 

Kaip gaminti 

Kiaušinius išplakti su cukrumi, pilti ištirpintą sviestą, dėti miltus, migdolų miltus, trintą morką ir obuolį, likusius ingredientus, viską gerai išmaišyti. Masę sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. 

Kepti 170 laipsnių temperatūroje apie 45 min. Kremui maskarponę išmaišyti su milteliniu cukrum ir vaniliniu cukrumi, pertepti atvėsusį pyragą. Palaikius kelias valandas šaltai galima valgyti.  

„Tai labai skanaus pyrago receptas“, – pridūrė autorė. Išbandykite! 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą