Greitai paruošiamas braškinis desertas: skanu, gaivu ir vasariška

Joninių proga gaminau nekeptą desertą – braškinį tiramisą. Šį desertą galite ruošti vieną dideliame inde arba mažose stiklinaitėse – turėsite po porciją kiekvienam atskirai. 

Darbe valgę kolegės pagyrė, kad skanus, gaivus ir toks vasariškas desertas. Ir man jis skanus. O dabar, kai daug braškių, norisi jas kviesti į desertus ir atsivalgyti į valias. 

Braškinis tiramisas  

Porcijos 8. Gamindami užtruksite apie 20 min. 

Reikės: 

200 g sausainių „Damų piršteliai“ 

250 g graikiško jogurto; 

250 g maskarponės sūrio; 

200 ml grietinėlės; 

50 g miltelinio cukraus; 

200 g braškių; 

100 ml paruoštos stiprios kavos; 

įvairių uogų desertui papuošti. 

Kaip gaminti 

Maskarponės sūrį išsukame su graikišku jogurtu ir milteliniu cukrumi. Šaltą grietinėlę išplakame iki standžių putų. Atsargiai įmaišome į jogurto ir maskarponės masę. 

Braškes supjaustome plonomis juostelėmis, jei braškės nedidukės – užteks jas perpjauti pusiau. 

Sausainius po vieną  merkiame į kavą. Dedame į indą, kuriame gaminsime tiramisą. Užtepame kremo, dedame braškių sluoksnį. Vėl sausainiai, kremas, ant viršaus – daug uogų ir kelios mėtų šakelės papuošti. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą