​Pasiruoškite karštajam savaitgaliui: tinklaraščio „Saulėta virtuvė“ gaivių putėsių receptas

Esant dideliam karščiui, greitai prarandame energiją, o vienas iš būdų pasistiprinti – valgyti šokoladą. Vis dėlto, pasak Astos Černės, tinklaraščio „Saulėta virtuvė“ autorės, perkant šokoladą, verta įsitikinti, ar jis pagamintas iš tvariai augintos kakavos.

Pirkdami tvarius produktus ir atkreipdami dėmesį į juos žyminčius sertifikatus pirkėjai skatina ne tik pozityvius pokyčius kakavos industrijoje, bet ir remia atsakingus verslus.

Artėjant dar vienam karštajam savaitgaliui, A.Černė dalijasi purių ir gaivių šokoladinių putėsių receptu, kurį kviečia ruošti iš tvariai pagaminto šokolado bei kitų ingredientų.

A.Černės teigimu, ji save laiko tikra šokolado mylėtoja – šis skanėstas ją žavi skoniu, įvairove ir universalumu. Anot jos, ruošiant desertus, šokoladas suteikia begalinę erdvę kūrybai – jį galima naudoti ir kaip pagrindinį ingredientą, ir kaip mažą akcentą, subalansuojantį skonius, be to, tai ir kitų saldumynų dekoravimo elementas.

„Kiek tik save prisimenu, visada labiausiai mėgdavau pienišką šokoladą. O jei dar su riešutais – galėčiau jį tiesiog laužyti gabalėliais ir valgyti bei lepintis su kavos puodeliu. Tačiau su laiku atradau ir prisijaukinau juodąjį šokoladą – būtent jo dabar dažniausiai būna mano namuose, jis – pagrindinis mano desertų receptų svečias. Tiesa, renkuosi švelnesnių skonių – ne visiškai kartų šokoladą. Man patinka, kai šis skonis yra subtilus, neužgožia saldumo“, – sako tinklaraštininkė.

Stengiasi rinktis tvariai pagamintą šokoladą

A.Černė pažymi, kad ji maisto produktus, įskaitant ir šokoladą, stengiasi rinktis atsakingai – skaito sudėtį, atkreipia dėmesį į ženklinimą ir gamintojo deklaruojamas vertybes, tačiau tai daryti pavyksta tikrai ne visada.

„Nors norėčiau pasigirti tik tobulais sprendimais, deja, taip nėra. Pavyzdžiui, kartais šokoladą iš lentynos čiumpu spontaniškai – nepaklaususi savęs, ar man jo tikrai reikia, nepatikrinusi etiketės ar ant pakuotės pateiktos informacijos. Tai pavadinčiau emociniais pirkiniais, kurie, tikiu, ištinka daugelį žmonių. Vis dėlto esu tikra, kad sprendimai, priimti parduotuvėje, yra itin svarbūs.

Juk rinkdamiesi konkrečius, tvariai pagamintus produktus, mes išreiškiame palaikymą konkretiems verslams, gamintojams ar sektoriams, pavyzdžiui, kakavos industrijai, susiduriančiai su daugybe iššūkių“, – teigia pašnekovė.

RECEPTAS. PLAČIAU ČIA

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą